PalloTV - KPV ja RoPS joutuivat tyytymään tasapeliin
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
30.06.2021

KPV ja RoPS joutuivat tyytymään tasapeliin

KPV-RoPS 1-1 (0-1)

Alkukauden aikana tehottomuutensa kanssa tuskailleet KPV ja RoPS tasasivat keskiviikkona sarjapisteet maalein 1-1. Kummallakin joukkueella oli 90-minuuttisen aikana omat etsikkoaikansa ja paikkansa ratkaisevan maalin tekemiseen. Ottelutapahtumiin nähden pistejako ei kuitenkaan ollut suuri vääryys kumpaakaan joukkuetta kohtaan.

Kauden 2021 aikana virallisista pelaamistaan 11 ottelusta vain yhden voiton vääntänyt KPV isännöi keskiviikkona Rovaniemen Palloseuraa. Kokkolan perinteikkään kasvattajaseuran menestys on ollut jo parin viime kauden aikana jyrkästi laskusuunnassa. Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia Ykkösen jumboksi valuneen KPV:n edellisestä voitosta oli aikaa jo lähes kaksi kuukautta.

RoPS:n lähtökohdat keskiviikon kamppailuun olivat isäntien tapaan kaukana optimitilanteesta. Joukkueella oli allaan jo viisi peräkkäistä sarjaottelua ilman voittoa. Tämän lisäksi kokoonpanosta olivat sivussa ulkomaalaisvahvistukset Jonathan Vervoort, Nino Roffelsen, Srdjan Vujaklija sekä takaisin Ranskaan perhesyiden vuoksi palannut Sacha Petshi.

KPV lähti otteluun korkealla prässillä varamiehistä vierasjoukkuetta vastaan ja pyrki paineistuksen kautta luomaan pallonriistoja hyökkäysalueellaan. Avausjakson parhaista maalintekopaikoista ja pelin avausmaalista vastasi kuitenkin hyvin muodossaan pysynyt RoPS.

Ottelun 9.minuutilla vieraiden Vertti Hänninen löysi syötöllään tilan toppareiden välistä ja vapautti Simo Roihan, joka rankaisi entistä kotijoukkuettaan tarkalla sijoituksella ohi Hemmo Riihimäen.

- Lähdimme ottamaan vieraiden pelinrakennuksen pois korkealla prässillä. Se ei kuitenkaan toiminut avausjaksolla ja RoPS pääsi pelaamaan sen ohi useita kertoja tyhjiin tiloihin, KPV:n toppari Tommi Saarinen harmitteli Ruudun haastattelussa.

Kotijoukkue tuli toiselle jaksolle vieläkin aggressiivisemmalla ilmeellä. Paineistus tuotti tulosta ja 59.minuutilla Tommi Saarinen laukoi 1-1 tasoituksen pitkän sivurajaheiton jälkitilanteesta.

Takaiskumaalin jälkeen RoPS kokosi rivinsä uudelleen. Ryhtiliikkeen tehneet vierailijat pääsivät paremmin kiinni pallolliseen tekemiseen, mutta läpi kauden ongelmia tuottanut murtautumisvaihe oli keskiviikkonakin esteenä voittomaalille.

Lähinnä pitkillä palloilla tilanteisiin päässyt RoPS kolautti vielä tolppaa pelin loppuhetkillä, mutta lopputuloksena oli 90 minuutin väännön jälkeen kummallekin joukkueelle kitkerältä maistuva tasapeli.

- Matsin viimeiset 30 minuuttia kääntyivät RoPS:lle. Meiltä taisi prässätessämme loppua hieman bensakin, joten piste kotikentältä ja tappioputken katkaisu ovat kuitenkin plussaa, Saarinen summasi.

KPV:n asema sarjan hännillä näyttää jo tukalalta. Ykkösen alkusarjasta on pelattu kohta jo puolet ja matkaa ylempään loppusarjaan oikeuttavaan kuudenteen sijaan on laskentatavasta riippuen 6-9 pistettä muiden joukkueiden rästiotteluiden takia. Kysymys kuuluukin, vieläkö päävalmentaja Niko Kalliokoskelle löytyy luottoa seurajohdon puolelta?

KPV-RoPS 1-1 (0-1)

9ʹ 0-1 Simo Roiha
59ʹ 1-1 Tommi Saarinen

Toimittaja: Marko Halmekangas

Artikkeliin liittyviä aiheita: