PalloTV - Väykkä vei Tinttiä - Klubi 04 löi TPS:n
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
01.07.2021

Väykkä vei Tinttiä – Klubi 04 löi TPS:n

TPS - Klubi 04 0-1 (0-1)

Toistaiseksi tasaisesti ja jännittävästi sujunut Ykkönen muuttui taas pykälän tasaisemmaksi, kun Klubi 04 otti vieraskentällä yllätysvoiton Turun Palloseurasta. Siihen riitti onnistuminen yhdestä harvoista maalipaikoista ja lopputulos kirjattiin muotoon 0-1 (0-1) helsinkiläisten hyväksi. Tänään kahden penkin päässä olevan entisen maajoukkuetähden kohtaamisessa Mika Väyrynen iski Jonatan Johanssonin kanveesiin.

Joukkueet hyppäsivät Kupittaan nurmelle erilaisista lähtökohdista. TPS lähti hakemaan ensimmäistä kotivoittoaan tilanteessa, jossa sitä olivat rassanneet helpoista virheistä tulleet takaiskumaalit. Niillä muutamilla epäonnisilla hetkillä TPS menetti monta pistettä, koska vastapainona sen hyökkäyspeli on koko alkukauden ajan ollut kuin juoksemista uima-altaallisessa tervaa.

Klubi 04:n kautta on leimannut ailahtelevaisuus. Välillä se on voittanut selkeässä suosikkiasemassa olleen joukkueen. Välillä se on hävinnyt otteluita yhdelle päävastustajistaan. Klubi 04:n hyökkäyspeli oli tätä ottelua varten kohtuullisessa kuosissa ja nyt se lähti muuramaan puolustustaan lujemmaksi.

Kuinka sitten kävikään? TPS:lle ottelu noudatti täsmälleen sitä samaa käsikirjoitusta kuin aikaisemminkin. Yksi helppo virhe puolustuksessa maksoi sille sarjapisteet, kun Samuel Anini katkoi Atte Sihvosen koko kentän levyisen poikittaissyötön, otti tyhjät pois ja laukoi pallon rankkarialueen rajalta maaliin. Se oli aivan käsittämätön moka Sihvoselta sekä hieno haisto ja tilanteen loppuun pelaaminen Aninilta.

Klubi 04 aloitti ottelun erittäin terävästi ja pirteästi, mutta helteisessä kelissä pidetyn juomatauon jälkeen tahtipuikkoa Kupittaan viheriöllä heilutti ainoastaan TPS. Klubi 04 sai harjoitella puolustuspelinsä parantamista enemmän kuin tarpeeksi ja taidonnäytteet hyökkäyspäässä jäivät vähiin. Helsinkiläiset pelasivat kuitenkin fiksusti: minuutit kellosta pois alhaalta puolustaen ja turkulaiskärjet pimentäen.

Kumma kyllä painostuskaudestaan huolimatta TPS:n parhaat maalipaikat osuivat ensimmäiselle puoliajalle. Pahin tuhlari oli Oskari Jakonen. Joskus onnistuminen on senteistä kiinni, sillä hänen väärän jalan laukaus osui tolppaan 0-0 tilanteessa. Se jäi TPS:n parhaaksi paikaksi koko ottelussa.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä tuhnuimmaksi TPS:n hyökkäykset kävivät. Turkulaiskärjiltä puuttui sellainen eläimen raivo, jolla tasoitus- ja voittomaalit tämän tyyppisessä ottelussa tehdään. Vaikka peli pyöri Klubin päädyssä, vakavaa uhkaa TPS ei aiheuttanut. Palloa ei saatu maalin edes silloinkaan, kun Klubi 04:n maalivahti Elmo Henriksson viihdytti Turun 847-päistä yleisöä muutamilla tuurinsekaisilla hasardisuorituksillaan.

TPS tarpoo tällä hetkellä syvässä suossa. Maalittomuuden umpisolmu jo sitä luokkaa, että se voi vaikuttaa henkisesti ei niin vahvojen pelaajien itseluottamukseen. Huono joukkue TPS ei ole, mutta sen pelaamisessa alkaa pelko näkyä. Mitään se ei ole silti menettänyt. Sarjan tasaisuus pitää huolen, ettei kärkipää ole karannut liian kauas. Kun ketsuppipullon tukko lopulta aukeaa, verkko heiluu varmasti ja kunnolla. Sitä odotellessa kannattajien kärsivällisyys voi olla koetuksella.

TPS - Klubi 04 0-1 (0-1)
42. 0-1 Samuel Anini
yleisöä: 847

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: