PalloTV - KuPS onnistui tarpeeksi
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
03.07.2021

KuPS onnistui tarpeeksi

HPS - KuPS 1-4 (1-2)

Kansallisen Liigan kesätauon jälkeinen syyskierros käynnistyi helteisellä Oulunkylän tekonurmella, jota yhteistyökumppanin mukaisesti myös Musta Pekka Areenaksi kutsutaan. HPS:n vieraana ollut Kuopion kaima teki sen, mitä tarvittiin ja haki pisteet kotiin maalein 4-1 (2-1). Oulunkylään oli saapunut Kansallisen Liigan tämän kauden ennätyskatsomo, 330 silmäparia.

Ottelu eteni melkein täydellisesti käsikirjoituksen viitoittamalla tiellä. KuPS hallitsi ja sai mielin määrin pitää palloa syöttömyllynsä ruokkimiseksi. HPS keskittyi puolustamaan omaa maaliaan. Se vetäytyi alas tiiviiseen joukkuepuolustukseen eikä juurikaan edes yrittänyt rikkoa vastustajan peliä voimakkaalla prässillä. Hyviä syötönkatkoja sen pelaajat tekivät.

Käsikirjoituksen ainoaksi kauneusvirheeksi jäi maali, jonka HPS teki ensimmäisestä hyökkäyksestään melkein heti KuPS:n johtomaalin jälkeen. Se jäi kotijoukkueen ainoaksi osumaksi, sillä HPS sai ottelun aikana yhden käden sormilla laskettavan määrän kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi. Niin totaalista KuPS:n pallonhallinta ottelussa oli. Jos laskuri olisi ollut käytössä, pallonhallintaprosentti olisi saattanut olla vähintään 70 kuopiolaisten hyväksi.

KuPS:n hyökkäyspeli jätti kaksijakoisen kuvan itsestään. Sen arsenaali on niin laadukas ja laaja, ettei kuopiolaiskärkien tarvinnut näyttää kaikkea osaamistaan. Silti vastustajan verkko heilui neljästi. Pakko on kuitenkin myöntää, että HPS ei tehnyt vieraiden hyökkäämisestä helppoa. Maalinteko on pirun vaikeaa, jos tilaa ei kerta kaikkiaan ole. Heti, kun tilaa HPS:n puolustukseen jäi, KuPS:n onnistui tai vähintäänkin loi vaarallisen maalintekopaikan.

KuPS:n hyökkäyspelissä oli myös nurja puolensa. Kymmenen tuloksetonta kulmapotkua ja kymmenen tuomittua paitsiota kertovat omaa karua kieltään. Ne kertovat paljon pelin painopisteestä sekä KuPS:n hyökkäyksestä. Ne myös antavat ymmärtää, ettei tuollaista määrää maalipaikkoja ole varaa tuhlata jotain kovempaa joukkuetta vastaan. Ne kertovat myös omalla tavallaan HPS:n puolustuspelistä, jota hieman hirtehisesti voi pitää vähintään tyydyttävästi onnistuneena neljästä takaiskusta huolimatta.

KuPS jatkaa liigan kärjessä. Se kohtaa seuraavaksi mestaruusjunasta jo pahasti jälkeen jääneen Åland Unitedin, jota pidettiin yhtenä mestariehdokkaista ennen kauden alkua. HPS saa vastaansa perjantain paikallisottelussa PK-35:n. Ottelu on sille tärkeä kahdellakin tapaa. HPS tarvitsee lisäpisteitä päästäkseen ylempään loppusarjaan. Sarjataulukossa PK-35 on lähin napattava päänahka HPS:lle. Toisaalla piristynyt Ilves hönkii uhkaavasti helsinkiläisten niskaan.

HPS - KuPS 1-4 (1-2)
16. 0-1 Lavdije Begolli
18. 1-1 Piipa Kämppi
30. 1-2 Anni Hartikainen
76. 1-3 Nanne Ruuskanen
90+6 1-4 Gentjana Rochi (rp)
yleisöä: 330

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: