PalloTV - Uusi nurmi korkattiin tasapelillä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
04.07.2021

Uusi nurmi korkattiin tasapelillä

MuSa - MP 2-2 (0-0)

Porin tukahduttavan kuumassa iltapäivässä oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun Musan Salama ja Mikkelin Palloilijat ottivat mittaa toisistaan Ykkösen kärkikamppailussa. Erittäin tasaisessa sarjassa tätäkin pystyi kutsumaan kärkikamppailuksi, vaikka vastakkain olivat sarjataulukossa neljäntenä ja viidentenä olleet joukkueet.

Tasainen, sarjataso huomioon ottaen hyvätasoinen ja myös viihdyttävä ottelu päättyi pistejakoon 2-2 (0-0). Tulos vastasi aika lailla sitä, mitä kentällä myös tapahtui.

Ottelussa korkattiin Porin stadionin uusi nurmi. Vanha, aikansa elänyt ja paljon kritiikkiä kerännyt nurmi kuorittiin pois ja tilalle asennettiin siirtonurmi, jonka päällä pelattiin tänään ensimmäinen ottelu. Samettisen tasainen alusta mahdollisti pallon pelaamisen maata pitkin eikä pitkän roiskimista nähty.

Tuuli oli sentään entisellään Ikuisen tuulen stadioniksi sanotulla Porin areenalla. Tv-kuvasta katsoen liput heiluivat kohtalaiseen tahtiin tuoden lähes 30 asteen helteessä kärvistelleille vähän helpotusta. Juhlia vietettiin myös färsaarelaiskolossi John Frederiksenin kunniaksi. Hän pelasi viimeisen ottelunsa Porissa ja edustaa jatkossa itävaltalaisseuran värejä.

Ottelun tapahtumat keskittyivät toiselle puoliajalle. Vaikka ottelu oli ennen taukoa sinänsä mukavaa katsottavaa ja viihdyttäväkin, tapahtumia kaipaavalle - olivat ne sitten maaleja, maalitilanteita tai muita kiihkeitä kohtaamisia - ei ollut isosti nähtävää. Kaiken kukkuraksi kummankin paras maalipaikka sattui ennen kymmentä minuuttia. MuSa:n Matias Koskinen pääsi lähimmäksi, mutta vieraiden Jonne Urosen reaktiotorjunta piti lukemat maalittomina.

Toisella puoliajalla verkkokin alkoi heilua. Koskinen paikkasi avausjakson hassinsa potkaisemalla pallon tyhjään maaliin, kun MP:n puolustus uinaili pahasti nopeasti annetussa sivurajassa. Vei kymmenisen minuuttia ennen kuin vieraat saivat pakettinsa kasaan. MP ei tarvinnut kuin kolme kunnollista maalipaikkaa ja tulostaulun digitaalit näyttivät yhtäkkiä lukemia 1-2. Killian Denoual puski kulmapotkusta komean maalin. Yassin Daoussi puolestaan ampui kovan maanuoliaisen Ebuka Samsonin mainion kaksinkamppailuvoiton ja esityön jälkeen.

MP:n johdon jälkeen ote valui jälleen MuSa:lle. Hyvistä paikoista huolimatta se onnistui maalinteossa ainoastaan käsivirheestä tuomitusta rangaistuspotkusta. Frederiksen ampui sen voimalla yläkulmaan ja pääsi hyvästelemään porilaisyleisön tyylillä. Vielä lisäajan viimeisellä minuutilla pallo kävi samassa tilanteessa ensin tolpassa ja sitten ylärimassa - tuloksetta.

Tasaisuudestaan ja 2-2 tuloksen oikeudenmukaisuudesta huolimatta MP voi olla pisteeseen aavistuksen tyytyväisempi. Se oli toisella puoliajalla enemmän vastaanottavana osapuolena. Jo otteluun lähtökin oli haastava, sillä neljä sen Mikkelin Pallo-Kissojen ottelussa pelannutta pelaajaa joutui jäämään kotiin karanteeniin korona-altistuksen vuoksi.

Tasaisuutensa ja viihdyttävyytensä lisäksi ottelu oli melko fyysinen. Siinä porilaiset olivat parempia kuin mikkeliläiset. Se näkyi myös tilastoissa. MP:lle tuomittiin tuplamäärä vapaapotkuja MuSa:n saldoon verrattuna. Ylilyöntejä ei silti tapahtunut. Kaikki rikkeet olivat sellaisia peruskamppeja ja -repimisiä, joita tavallinen jalkapallo-ottelu on enemmän tai vähemmän pullollaan.

Tasapeli saattaa jälkilöylyissä silti harmittaa niin musalaisten kuin mikkeliläistenkin riveissä. Jaron hävittyä iltapelinsä Rovaniemellä olisi piikkipaikka ollut tarjolla Porin ottelun voittajalle. Nyt uusi viikko alkaa niin jännissä asetelmissa, että heikompaa hirvittää. Jopa seitsemän parasta mahtuvat kolmen pisteen sisälle.

MuSa - MP 2-2 (0-0)
54. 1-0 Matias Koskinen
67. 1-1 Killian Denoual
70. 1-2 Yassin Daoussi
83. 2-2 John Frederiksen (rp)
yleisöä: 824

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: