PalloTV - Kierrosennakko: KuPS ja Åland United härkäviikon vietossa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.07.2021

Kierrosennakko: KuPS ja Åland United härkäviikon vietossa

Kansallinen Liiga palasi pitkältä kesätauoltaan viime viikonloppuna. Täysi viiden ottelun kierros ei tarjonnut suuria yllätyksiä. Ennakkosuosikit voittivat ottelunsa lukuun ottamatta FC Honkaa, joka joutui tyytymään tasapeliin Ilvestä vastaan.

Tämän viikon ottelurupeama ottaa varaslähdön Kuopiossa tänä iltana, kun KuPS ja Åland United ottavat huippuottelussa mittaa toisistaan. Kevätkierroksen loppupuolella vastaava kohtaaminen Maarianhaminassa sai kylkeensä moraalisen loppuottelun tittelin.

KuPS:n ja Åland Unitedin edellisessä ottelussa lopputuloksena ollut tasapeli on toistaiseksi KuPS:n ainoa pistemenetys. KuPS:n jälki on ollut suorastaan tappavan tehokasta. Sen ei ole tarvinnut joka kerta panna edes parastaan peliin ja tuloksena on silti ollut voitto. Kuopiolaisten pohjoismakedonialainen hyökkääjä Gentjana Rochi on kyykyttänyt vastustajiaan erityisellä tehokkuudella. Tällä hetkellä Rochin tilillä on 15 tehtyä maalia.

Rochin tahti viime aikoina ei ole ollut yhtä tehokas kuin alkukaudesta. KuPS on kuitenkin osoittanut, että epäilyksistä huolimatta sillä riittää ratkaisijoita ilman tähtihyökkääjän tehojakin. Åland Unitedilla on heittää kärkeen oma pelotteensa - ruotsalaishyökkääjä Cassandra Korhonen, joka on onnistunut yhdeksästi.

Åland Unitedin joukkueen runko meni lähes kokonaan uusiksi talven aikana. Vaihtuvuus on näkynyt yllättävinä pistemenetyksinä ja seura onkin pudonnut sarjataulukossa vasta kolmanneksi. Silti jotenkin tuntuu, että Åland United on se, joka vakavimmin pystyy KuPS:n menoa hidastamaan. Toisena oleva TiPS hävisi rumin lukemin Kuopiossa keväällä pelatun kärkiottelun.

KuPS:n ja Åland Unitedin ottelu pelataan jo nyt, koska ahvenanmaalaiset tarvitsevat kalenteriinsa tilaa euro-otteluita varten. Se sekoittaa jonkin verran sarjataulukkoa. Koronakaranteenista johtunutta kahden ottelun siirtoa lukuun ottamatta kierrokset on tähän asti pelattu käsi kädessä ilman hajontaa. Nyt pakka leviää aavistuksen ja vaikeuttaa tulkintoja.

Varsinainen 11. ottelukierros alkaa mielenkiintoisella makupalalla perjantaina. PK-35 ja HPS kohtaavat yhdessä kauden lukuisista Helsingin paikallisotteluista. Jommalle kummalle tarjotaan mahdollisuutta tarrata kiinni ylemmän loppusarjan paikkaan. Tappio olisi pahempi asia PK-35:lle kuin HPS:lle, jolla on vielä Ilveksen koronakaranteenista johtuva rästiottelu pelaamatta.

FC Honkakin tahtoo ja tarvitsee lisäpisteitä turvatakseen ylempään loppusarjaan oikeuttavan sijoituksen. Espoolaisryhmä osaa puolustaa, mutta maalinteon kanssa sillä on ollut isoja vaikeuksia. Helppoa ei tule olemaan, sillä FC Hongan vastustajaksi asettuu avauspistettään jahtaava Jyväskylän Pallokerho. Ainakaan edellisen pelin perusteella JyPK:n nuori ryhmä ei ole menettänyt vielä uskoaan.

KuPS ja Åland United pääsevät päättämään härkäviikkonsa kotikentällään. Kuopiolaiset saavat vastaansa PK-35 Vantaan. Kevään myrskyistä ja muutenkin poikkeavasta arjesta toipuva Ilves joutuu pitkälle ja uuvuttavalle hellekelin matkalle Ahvenanmaalle. Kierros päättyy sunnuntai-illan otteluun HJK - TiPS.

Kierroksen ottelut:
Ke 7.7. KuPS - Åland United klo 18:30
Pe 9.7. PK-35 - HPS klo 18:00
La 10.7. FC Honka - JyPK klo 15:00
La 10.7. Åland United - Ilves klo 15:00
Su 11.7. KuPS - PK-35 Vantaa klo 16:00
Su 11.7. HJK - TiPS klo 18:30

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: