PalloTV - KuPS löysi parempansa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
07.07.2021

KuPS löysi parempansa

KuPS - Åland United 2-3 (1-1)

KuPS ja Åland United ottivat varaslähdön syyskierroksen tärkeisiin kohtaamisiin jo tänä iltana. Joukkueet pelasivat runkosarjan toiseksi viimeisen kierroksen ottelun jo nyt, koska kotimaisten velvoitteiden lisäksi eurokiireet painavat Åland Unitedin harteilla myöhemmin tänä kesänä.

Ottelun lopputulos - 2-3 (1-1) vieraiden hyväksi - lähetti yhden selkeän viestin Kansallisen Liigan seuroille, pelaajille ja seuraajille. KuPS on sittenkin voitettavissa. KuPS on sittenkin tavallisten kuolevaisten joukossa - erinomainen joukkue ja äärimmäisen vaikea voitetettava mutta silti tavallisten kuolevaisten joukossa. Löysikö KuPS lopulta parempansa vai löysikö se vasta voittajansa, on sitten aivan toisenlainen kysymys.

Kuopion helteisessä illassa pelattu ottelu sai kupsilaisittain iloisen salama-alun. Åland Unitedin puolustukselle sattui yksi pieni virhe ja Lavdije Begolli laukoi pallon maaliin jo 3. minuutilla. Tämäkin kertoo siitä, kuinka vaarallinen KuPS osaa olla, kun tilaisuus iskuun tulee. Virhe sattui kokeneelle topparille Anna Westerlundille, joka kuittasi vahinkonsa korkojen kera tekemällä myöhemmin kaksi maalia.

Kohtalo, joka käänsi vaakakupin vieraiden hyväksi, astui peliin melkein yhtä salaman nopeasti kuin avausmaalikin tuli. Åland Unitedin maalitykki Cassandra Korhonen oli päässyt läpiajoon ja KuPS:n maalivahti Emma Immonen ryntäsi vastaan tuhoisin seurauksin. Erotuomari Minka Vekkeli oli armoton: käsi takataskulle ja punainen kortti kohti yläilmoja. KuPS joutuikin puolustuskannalle, kun se kauden aikaisemmissa peleissä on yleensä ollut kuskin paikalla.

Voi aiheesta kysyä, olisiko Åland United ollut kykenevä kaatamaan täydellä kokoonpanolla pelanneen KuPS:n? Kotijoukkue pystyi nimittäin vajaallakin pitämään vastustajansa reilun tunnin verran pinteessä ennen kuin Westerlund viimeisteli illan toisen maalinsa. Senkin jälkeen KuPS oli vaarallinen ja pelasi vajaallakin tosissaan pisteestä. Åland Unitedin aseita olivat erikoistilanteet ja vastaiskut.

Kaikki spekulointi on kuitenkin jossittelua ja jossittelu jos mikä on turhaa. Peli on pelattu ja pulinat pois. Urheilussa tehdään tulosta ja se yhä ratkaisee, ei se miten tulos on tehty - tai vielä pahempaa - olisi kenties tehty. Palkinnot ahkeruudesta tai tyylistä jaetaan ihan erilaisilla areenoilla. Vain maalit merkitsevät.

Mestaruuskamppailu tasoittui - Töölön sunnuntai-illan panokset kovenivat

Åland Unitedin voitto teki hyvää Kansallisen Liigan jännitykselle. Ilman tappioita tähän asti edennyt KuPS onkin yhtäkkiä pahimpien kilpakumppaniensa saavutettavissa.

Tulevan sunnuntai-illan ottelun HJK - TiPS merkitys kohosikin kerta heitolla parilla potenssilla. Vaikka sarjassa toisena oleva TiPS on tietenkin koko ajan veitsi kurkulla, voitolla se pääsisi jo ihokarvan päähän kuopiolaisista. TiPS ei olisi takaa-ajaja toivottomassa tilanteessa, vaan mestaruus olisi sille aidosti auki. Toki pitää muistaa, että erot voivat pysyä näennäisesti isoina, koska KuPS pelaa tällä viikolla kahdesti.

Sunnuntain kärkikamppailu on myös HJK:lle tärkeä. Åland Unitedin voitto tarkoitti sitä, että mitalisijat ovat karkaamassa Klubilta entistä kauemmaksi. Lisäpisteiden tarve helsinkiläisleirissä on ilmeinen.

Åland Unitedin osalta voitto tuli viimeisellä mahdollisella hetkellä. Mestaruuden uusimisen kannalta KuPS ei karannut liian kauaksi. Maarianhaminan suunnalla tarvitaan silti apuja muilta seuroilta. KuPS:n voittaminen uudelleen ylemmässä loppusarjassa ei vielä riitä.

KuPS - Åland United 2-3 (1-1)
3. 1-0 Lavdije Begolli
45+2 1-1 Anna Westerlund
54. 1-2 Dana Leskinen
63. 2-2 Gabriella Cuevas
69. 2-3 Anna Westerlund
yleisöä: 451

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: