PalloTV - Voitto valui KPV:n käsistä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
10.07.2021

Voitto valui KPV:n käsistä

Kokkolan Pallo-Veikoille tarjottiin mahdollisuutta hyvästellä Ykkösen jumbopaikka helsinkiläistä Klubi 04:ää vastaan. Yksi virhe hyvin sujuneen puoliajan päätteeksi johti Klubin tasoitukseen viimeisellä varsinaisella minuutilla. Maali syntyi 90. minuutilla, vaikka ottelupöytäkirjan virallinen versio väittää jo lisäajan alkaneen.

Pisteet jaettiin lopputuloksella 2-2 (1-1). KPV:lle viime hetkillä menetetty voitto maistui varmasti katkeralta, mutta antoi viiden peräkkäisen tappion ja niitä seuranneen RoPS-tasapelin jälkeen hieman toivoa paremmasta. Klubi 04 puolestaan jatkoi kovaa vierassaldoaan. Tämä oli sille kahdeksas piste viimeisestä neljästä matkaottelusta. Klubi 04 on hävinnyt vierasottelun viimeksi JIPPO:lle toukokuun puolella.

Kumpikin joukkue jaksoi rakentaa hyökkäyksiään hitaasti ja maltilla. Hyökkäyksiin lähtö oli välillä jopa niin hidasta, ettei avustavan erotuomarin tarvinnut nostaa lippuaan yli-innokkuuden merkiksi juuri ollenkaan. Ottelussa tuomittiin vain kaksi paitsiota - yksi kummallekin. Toisaalta se on myös merkki oikea-aikaisesta liikkeestä ja hyvästä sijoittumisesta. Hyviä hyökkäysten ja erinomaisten maalipaikkojen puutetta ei tarvinnut harmitella.

Yksi liputus saattoi jäädä puuttumaan, sillä Agon Sadigun tekemä 1-1 tasoitus haiskahti vahvasti paitsiolta. Hän ei vaikuttanut peliin Casper Terhon laukauksen puhuessa, mutta kysymys siitä, saiko hän sääntöjen vastaista etua paitsioasemastaan, onkin eri juttu. Sadigu veti tyhjään maaliin pallon, jonka Hemmo Riihimäki oli torjunut ensin tolppaan.

Klubi 04 oli murehtinut pitkään kehnoa erikoistilanteiden puolustamistaan. Helsinkiläisnuoret joutuvat tämänkin pelin jälkeen lukemaan laiskanläksyjä, sillä KPV teki molemmat maalinsa juuri suoraan erikoistilanteesta tai välittömästi niiden jälkeen. Stanley Amuzie puski ensimmäisen johtomaalin takatolpalta verkkoon kulmapotkussa. Justus Lehdon tekemä toinen johtomaali näki päivänvalon sivurajaheiton jälkitilanteessa. Vain hetkeä myöhemmin Klubi 04 oli vielä tyriä seuraavan kulmapotkun, mutta se säästyi tällä kertaa takaiskuilta.

Toinen puoliaika oli muutamia yksittäisiä välähdyksiä lukuun ottamatta puhtaasti KPV:n, mutta rouva Fortuna ei näyttänyt vieläkään peukkua kokkolaisten uurastukselle. Klubi 04 sai sivurajaheiton, jonka jälkimainingeissa Riihimäki torjui Saku Heiskasen vedon eteensä ja Kai Meriluoto liukui tasoituksen maaliin vihreiden puolustuksen katsellessa vierestä. Kaksi pistettä ja jo näpeissä ollut kauden toinen sarjavoitto lensivät saman tien kuurosadepilvien peittämälle Kokkolan taivaalle.

Tasapelinsä myötä KPV jäi yhä Ykkösen jumboksi. Klubi 04 ei hievahtanutkaan, mutta keräsi jälleen yhden arvokkaan pisteen, joita se sarja- ja tulevien liigatähtien koulutuspaikkansa säilyttämiseksi tarvitsee.

Kun päivän toisessa ottelussa Joensuussa pelattiin myös tasapeli, tasainen Ykkönen tiivistyi entisestään. Kolmanneksi viimeisenä olevalla Klubi 04:lläkin on kärkeen nousseeseen Musan Salamaan matkaa vaivaiset neljä pistettä. Koronakaranteenien vuoksi ottelumäärien erot ovat kylläkin revenneet jo isoiksi, mutta ei se siltikään poista sitä, että tänä vuonna pelataan ehkä kautta aikojen jännittävintä ja tasaisinta Ykköstä.

KPV - Klubi 04 2-2 (1-1)
5. 1-0 Stanley Amuzie
10. 1-1 Agon Sadigu
64. 2-1 Justus Lehto
90+1 2-2 Kai Meriluoto
yleisöä: 586

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: