PalloTV - Kierrosennakko: Vahvistunut HJK haastaa KuPS:n
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
15.07.2021

Kierrosennakko: Vahvistunut HJK haastaa KuPS:n

Kansallisen Liigan tämän viikon rupeama koostuu ainoastaan neljästä ottelusta. FC Hongan ja PK-35:n välinen mittelö on siirretty hamaan tulevaisuuteen koronakaranteenin vuoksi.

Tällä viikolla pelataan kaksi mielenkiintoista ottelua. Kahdessa muussa ennakkoasetelmat ovat sellaiset, että altavastaajan työkalupakissa keinot ovat vähäiset vastustajan yllättämiseksi.

Viikonvaihteen ehdoton helmi on HJK:n ja KuPS:n välinen kärkikamppailu, joka pelataan Töölön jalkapallostadionilla lauantaina klo 14 alkaen. Vastakkain asettuvat sarjaa johtava KuPS sekä puolitehoilla kevätkierroksen pelannut HJK, joka latasi kovat piippuun syksyn siirtomarkkinoilla.

HJK kohahdutti naisjalkapalloilua seuraavaa kannattajajoukkoa kiinnittämällä Helmaritähti Linda Sällströmin puolitoistavuotisella sopimuksella. Raitapaitojen vahvistaminen ei loppunut vielä tähän. Ranskan pääsarjassa Montpellierissä viimeksi pelannut saksalaislaituri Leonie Pankratz on tehnyt sopimuksen HJK:n kanssa. HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas kuvailee tuoretta vahvistustaan nopeaksi ja fyysiseksi, 1 v 1 -tilanteissa vahvaksi pallollisen pelin osaajaksi.

HJK:n lailla KuPS on vahvistanut rivejään. Yhdysvaltalainen Allison Pantuso pukeutuu jatkossa kuopiolaisten keltapaitaan. Pantuso on keskikenttäpelaaja, jonka KuPS toivoo tuovan monipuolisuutta ja vaihtoehtoja pelaamiseen. Monia maita ja seuroja Euroopassa kiertänyt Pantuso tulee Kuopioon GPSO 92 Issystä. Kolmea uutta Kansallisen Liigan tähtipelaajaa yhdistää siis kaksi tekijää - kaikki ovat pelanneet viime kaudella Ranskassa mutta eivät ole ranskalaisia.

KuPS kantaa paineet hartioillaan. Se kärsi viime viikolla ensimmäisen tappionsa hävittyään kotiottelussa Åland Unitedille. Tappio merkitsi sitä, että tällä hetkellä ja yksinkertaistettuna toisena oleva ja tällä kierroksella Ilveksen kohtaava Tikkurilan Palloseura on keskinäisen ottelun voiton päässä mestaruudesta. KuPS:lla ei ole varaa levätä laakereillaan.

Sarjataulukossa neljäntenä olevalla HJK:lla on vähän murehdittavaa. Sillä on oikeastaan vain voitettavaa. Kolmannella sijalla oleva, yhden ottelun enemmän pelannut Åland United on jo seitsemän pisteen karkumatkalla. Se silmällä pitäen HJK:n ei edes kannata kantaa suuria paineita. Takaa-ajaminen on aina helpompaa kuin asemiensa puolustaminen ja kiusaajan rooli on kaikkein herkullisin. Se voi tuottaa jopa yllätyksiä syksyyn mennessä.

Kierroksen toinen mielenkiintoinen ottelu pelataan perjantaina. HPS saa vastaansa PK-35 Vantaan ottelussa, jossa jaetaan tärkeitä pisteitä ylempään loppusarjaan oikeuttavan viivan tuntumassa. Kaikki on muutenkin auki kotijoukkueelle, sillä HPS tarvitsee pisteitä myös sarjapaikkansa säilyttämiseksi suoraan. Ilves, joka tulee takaa neljän pisteen päässä, on ollut viime aikoina hyvässä iskussa. Onko se isku niin hyvä, että sillä TiPS kaadetaan, onkin eri tarina.

Neljännessä ottelussa Åland United matkaa Jyväskylän legendaariselle Harjulle. JyPK:n avauspisteet olisivat iso yllätys, vaikka vieraiden otteisiin onkin pesiytynyt ailahtelevuutta.

Kierroksen ottelut:
Pe 16.7. klo 18:30 HPS - PK-35 Vantaa
La 17.7. klo 14:00 HJK - KuPS
La 17.7. klo 16:00 TiPS - Ilves
La 17.7. klo 17:00 JyPK - Åland United

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: