PalloTV - Sarjajohtaja otti omansa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
17.07.2021

Sarjajohtaja otti omansa

HJK-KuPS 0-2 (0-2)

Sarjajohtaja KuPS haki lauantaina vakuuttavan 0-2 vierasvoiton HJK:sta. KuPS:n voitossa oli historian havinaa, sillä kuopiolaiset eivät tätä ennen olleet onnistuneet voittamaan stadilaisia niiden kotikentällään sarjaottelussa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas ja pelitapahtumiltaan varsin tasainen. Vastakkain oli kaksi hyvin organisoitua pallollista joukkuetta, jolla riitti työhaluja molempiin suuntiin. Ero joukkueiden välillä syntyi hyökkäyskolmanneksilla, jossa KuPS oli selvästi vaarallisempi ja tehokkaampi. Savolaisten hyökkäyskolmikko Aino Kröger, Gentjana Rochi ja Lavdije Begolli pystyivät luomaan vaaran tuntua HJK-maalille.

HJK:n onnistui kyllä pysymään pallossa ja pelaamaan sen kontrolloidusti omalle hyökkäyskolmannekselleen, mutta todellisia maalipaikkoja se ei onnistunut luomaan. KuPS:n puolustuksella oli hyvä kontrolli tapahtumasta. Kuopiolaisten puolustuspelaaminen oli kurinalaista, eikä tarjonnut kotijoukkueelle mitään ilmaiseksi.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 6. minuutilla. KuPS:n maalivahti Iina Rautiainen lähetti pitkän maalipotkun keskiympyrään, jossa hyökkääjä Rochi pääsi ensimmäisenä palloon, pelasi lyhyen seinän ja siirsi pelivälineen kuudentoista rajalle edenneelle Aino Krögerille, joka laukoi pallon hallitusti HJK-verkkoon.

Avauspuolikkaan toinen osuma nähtiin 36. minuutilla. KuPS sai kulman, jonka jälkitilanteessa pallo jäi elämään rangaistusalueelle ja jenkkitoppari Gabriella Cuevas pääsi junttaamaan irtopallon verkkoon.

Ottelun toinen puoliaika muistutti ottelukuvaltaan ensimmäistä puolikasta. HJK teki töitä ja yritti saada kavennusosuman aikaiseksi, mutta joukkueen pallollinen pelaaminen ei edelleenkään jalostunut maalipaikoiksi. KuPS kontrolloi tapahtumaa johtoasemassa pallon kanssa ja ilman. Ja kun stadilaiset eivät kovasta yrittämisestä huolimatta onnistuneet maalinteossa sarjapisteet matkasivat Savoon.

Ottelun lopputulosta voi pitää oikeudenmukaisena. Savolaiset pelasivat vahvan puolustuspelin ja tekivät maalit paikoista. HJK:n haasteet löytyvät hyökkäyspelaamisesta. Joukkueiden uusista vahvistuksista ainoastaan Linda Sällström oli avauskokoonpanossa. Hän toi nopeudellaan vaaran tuntua KuPS:n selustaan, mutta ilman palloa hänkään ei pystynyt ihmetekoihin.

HJK-KuPS 0-2 (0-2)

6ʹ 0-1 Aino Kröger
37ʹ 0-2 Cabriella Cuevas

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: