PalloTV - FC Honka rutiinivoittoon JyPK:stä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
20.07.2021

FC Honka rutiinivoittoon JyPK:stä

FC Honka - JyPK 2-0 (1-0)

FC Honka voitti harvalukuisen yleisön edessä Jyväskylän Pallokerhon maalein 2-0 (1-0). Espoolaisryhmä tukevoitti asemiaan sarjan keskikastissa nousemalla 16 pisteeseen. Ylempään loppusarjaan oikeuttavan viivan alapuolella oleva PK-35 jäi jo viiden pisteen päähän.

JyPK:n murheellisen kauden käsikirjoitus sai yhden surullisen kappaleen lisää. Jyväskyläläiset ovat pahnan pohjilla edelleen ilman pisteitä.

FC Hongan esitys oli rutiininomainen. Se teki matalalla tempolla rimaa hipoen sen vähimmän työn, mitä sarjajumbona olevan nollakerholaisen voittoon vaadittiin. Loput paukut säästyivät perjantaiksi, jolloin FC Honkaa odottaa jo seuraava ottelu. Siinä vastus on vähintään yhtä pykälää kovempi, kun Helsingin Palloseura tulee Tapiolaan vieraaksi. Tänään pelattiin koronakaranteenien aiheuttamia rästejä pois.

Loukkaantumisten harventaman JyPK:n suorituksessa ei sinänsä ollut mitään hävettävää. FC Hongan rutiini oli yksinkertaisesti liian kova pala purtavaksi - oli, vaikka espoolaiset ovat Kansallisen Liigan tämän kauden suurimpia pettymyksiä, ja oli, vaikka kotijoukkueen ei tarvinnut laittaa edes kaikkea osaamistaan peliin.

JyPK lähti peliin rauhallisesti 4-1-4-1 muodostelmalla. Vierastasapelin hakeminen muuttui aikaisessa vaiheessa takaa-ajoksi, kun puolustus petti yhden kohtalokkaan kerran 27. minuutilla. Eveliina Parikka ampui joukkuekaverinsa alas päin tökkäämän pallon JyPK:n verkkoon. Peli pyöri kulmapotkun jälkeen melko tovin JyPK:n maalilla ja verkkohan siitä lopulta soi.

FC Hongan avausmaalin jälkeen JyPK joutui avaamaan peliään ja hyökkäämään enemmän. Osumiksi asti sen harvat onnistuneet hyökkäykset eivät realisoituneet. Kuulostaa hyvin tutulta tapahtumien kululta JyPK:n aikaisemmista otteluista. Joissakin peleissä on maalejakin syntyi, mutta niissä vastustaja rankaisi helpoista virheistä ja huonosta puolustuksesta useammin kuin tänään. Niinpä JyPK:n saldo näyttää yhä pyöreää nollaa.

Ottelu sai sinettinsä aivan loppumetreillä, kun pallo vietiin pilkulle hyvin heppoisen näköisestä rikkeestä. Inka Kaivola tykitti 11-metrisen vasempaan alakulmaan.

FC Honka - JyPK 2-0 (1-0)
27. 1-0 Eveliina Parikka
88. 2-0 Inka Kaivola (rp)
yleisöä: 108

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: