PalloTV - Jaro tuhlailevalla tuulella
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
21.07.2021

Jaro tuhlailevalla tuulella

FF Jaro - MuSa 0-0 (0-0)

Ykkösen illan kärkikamppailu FF Jaron ja Musan Salaman välillä päättyi maalittomaan tasapeliin. Jaakonpäivien perinteisiin tapahtumiin kuuluva ottelu keräsi Pietarsaaren Keskuskentän katsomoihin kesän ennätysyleisön, 1 794 katsojaa.

Tasapelipiste riitti nostamaan FF Jaron yksin Ykkösen kärkipaikalle, jota Gnistan piti hallussaan paremman maalieron turvin. MuSa:kin petrasi sijoitustaan yhdellä kolmanneksi pudottaen RoPS:n neljänneksi. Gnistan on kuitenkin pelannut vasta kymmenen ottelua, kun tämän iltainen oli Jarolle 11:s ja MuSa:lle jo 12:s. Taustalla vaanii vielä PK-35, jolla on vasta kahdeksan ottelua pelattuna.

Tulos tiesi Jarolle neljättä peräkkäistä kotitasapeliä, mikä ei seuran valmennusjohtoa tyydytä alkuunkaan. Jaro avasi kotipelikauden 4-1 voitolla Klubi 04:stä, mutta sen jälkeen tilille on Keskuskentällä rapsahtanut vain pistejakoja. Tasapeli on tuttu tulos myös MuSa:lle. Sille tasatulos oli neljäs peräkkäinen ja jo kahdeksas yhteensä. MuSa:n edellinen voitto on kuukauden takaa, mutta toisaalta se on hävinnyt viimeksi ja toistaiseksi ainoan kerran toisella sarjakierroksella.

Ottelu oli kärkikamppailuksi valju. Maaleja ei nähty eikä kovin tasokasta pelaamistakaan. Ensimmäisellä puoliajalla ennätysyleisö sai keskittyä lähinnä hereillä pysymiseen. Toisella puoliajalla ja varsinkin ottelun loppuhetkillä oli jo säpinääkin, mikä herätti yleisönkin mukaan kamppailuun.

Uneliaimmat tokenivat otteluun jo toisen puoliajan alussa, kun Jaron maalivahdin Thomas Olsenin sekä MuSa:n hyökkääjän Matias Koskisen dramaattinen ja hurja yhteentörmäys sai ihmiset haukkomaan henkeään. Harvoin näkee, että pelaaja ryömii kenttää pitkin shokin ja tuskan sekoittamana.

Kipeää polveen kävi, mutta Olsen palasi hetkeksi maalipuiden väliin. Se hämmästytti, yllätti ja vähän jopa nauratti ainakin Patrick Byskataa kuten koosteelta huomataan. Mykyta Savchenko hyppäsi lopulta maalipuiden väliin ja kantoi torjuntavastuun ottelun loppuun. Koskiselta menivät ainakin ilmat pihalle. Hänet nähtiin kertaalleen takomassa keskikehoaan siihen malliin, ettei olisi suuri ihme vaikka kylkiluita olisi murtunut. Koskinen veti silti pelin loppuun sitkeästi särkylääkkeiden voimalla.

Lisää dramatiikkaa oli luvassa ottelun viimeisillä minuuteilla. Jälkipolville jää jossiteltavaa, onnistuiko erotuomari tuomioissaan täydellisesti vai vietiinkö Jarolta yksi vai peräti kaksi pilkkua. Ensimmäisessä tilanteessa pallo osui Samu-Petteri Mäkelän käteen kulmapotkun jälkitilanteessa. Liikkuiko käsi palloa kohti, tekikö hän itsestään isomman ja/tai oliko käsivarsi luonnollisessa asennossa? Päättäkööt kukin tykönään sen.

Lisäajalla tapahtuneessa toisessa tilanteessa Jussi Välilän ja Albin Björkskogin kilpajuoksu päättyi Jaron pelaajan nokalleen menoon. Rangaistuspotkun sijasta ottelun vaasalaiserotuomari Toni Pohjoismäki tarjosi lääkkeeksi sukeltamiskorttia Björkskogille. Yleensä pelin päätyttyä kotiyleisö kiittää omaa joukkuettaan, mutta tällä kertaa se keskittyi muistamaan erotuomarikolmikkoa voimakkaalla buuauskonsertilla - harvinaista sekin.

Olivat pilkkutuomiot oikeita tai vääriä, niihin ottelu ei ratkennut. Vaikka ottelu ei mitään ilotulitusta MuSa:n maalilla tarjonnutkaan, Jarolla oli aivan tarpeeksi paikkoja paketoida peli hyvissä ajoin ennen päätösvihellystä. Omalla vuorollaan pääsi yrittämään niin monta miestä, että iso peili on ainoa pukukoppiin hankittava uusi varuste. Viimeistelystä puuttui huolellisuus ja monista syötöistä osoite. Erikoistilanteet olivat heikkoja.

MuSa:sta ei ollut vaaraa Jarolle. Pallon hallinta oli suurimman osan ajasta kotijoukkueella. Pari pientä painostuskautta tuotti vieraille joitakin erikoistilanteita. Pelitilanteista syntyneitä laukauksia MuSa:lla oli tasan kaksi koko ottelun aikana. Kummastakaan vedosta ei ollut suurta vaaraa Jaron puolustukselle.

Molemmille joukkueille jäi rutkasti parannettavaa viikonloppua silmällä pitäen, sillä sekä Jarolla että MuSa:lla on edessään suuri ottelu. MuSa isännöi kärkikamppailussa kakkosena olevaa Gnistania. Jaro saa vastaansa Jaakonpäivien pääotteluun Kasper Hämäläisellä vahvistuneen TPS:n. Turkulaisten kausi on ollut tuskaa täynnä, joten nyt olisi tilaisuus napata kadoksissa ollut kotivoitto odotettavissa olevan 2000-päisen yleisön edessä. Helppoa se ei tule olemaan.

FF Jaro - MuSa 0-0 (0-0)
yleisöä: 1 794

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: