PalloTV - Pelasiko Åland United KuPS:n mestariksi?
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
24.07.2021

Pelasiko Åland United KuPS:n mestariksi?

Åland United - TiPS 3-2 (3-1)

Åland United voitti jännittävässä Kansallisen Liigan kärkikamppailussa Tikkurilan Palloseuran maalein 3-2 (3-1). Maarianhaminassa pelattu ottelu oli vauhdikas, viihdyttävä ja hyvätasoinen.

Tarkoittiko voitto ensimmäistä sinettiä Kuopion Palloseuran mestaruudelle? Se on aiheellinen kysymys ja se oli myös isossa kuvassa tämän pelin ainoa panos. TiPS olisi pysynyt voitolla keskinäisen ottelun pisteiden päässä KuPS:sta. Nyt voittonsa jälkeen Åland United ja TiPS ovat sarjataulukossa tasapistein peräkkäin. Åland Unitedilla on parempi maaliero, mutta se on pelannut myös yhden ottelun enemmän kuin TiPS ja KuPS.

Kaksikon ero kärjessä olevaan KuPS:aan on neljä pistettä. Otteluita on vielä paljon jäljellä eikä ero ole suuri. Täytyy kuitenkin muistaa, että KuPS on valtavan vaikea kaadettava. Tällä kaudella siihen on pystynyt vain Åland United ja silloinkin ylivoimalla KuPS:n maalivahdin jouduttua kentältäpoiston kohteeksi. Vaikka seuraavassa kärkikamppailussa TiPS jollain ihmeellä kuopiolaiset kaataisikin, valtaistuimeltaan savolaiset eivät vielä putoa.

Tikkurilan kaatamisessa ykkösviulua soitteli ruotsalaiskärki Cassandra Korhonen, joka teki kauden toisen hattutemppunsa. Maalipörssin voittajan titteliä on jo alkukaudesta asti soviteltu KuPS:n pohjoismakedonialaisen ihmepyssyn Gentjana Rochin harteille, mutta Korhonen on vaivihkaa hiipinyt kisaan mukaan. Rochin tilillä on tällä hetkellä 15 maalia. Korhosen saldo on yhden pienempi.

Åland Unitedin kausi jatkuu viikon kuluttua HPS:n vieraana Helsingissä. TiPS:llä on edessään ottelu Vantaan herruudesta PK-35 Vantaata vastaan.

Åland United - TiPS 3-2 (3-1)
11. 0-1 Jenna Topra
15. 1-1 Cassandra Korhonen
35. 2-1 Cassandra Korhonen
44. 3-1 Cassandra Korhonen
80. 3-2 Emmi Siren
yleisöä: 365

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: