PalloTV - RoPS osoitti: Vaikeudet tehty voitettaviksi
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
24.07.2021

RoPS osoitti: Vaikeudet tehty voitettaviksi

PK-35 - RoPS 1-3 (1-3)

RoPS kävi pilaamassa PK-35:n juhlat ja vei täydet kolme vieraspistettä napapiirille tuloksella 3-1 (3-1). Voitollaan se nousi toiseksi Ykkösen sarjataulukossa, mutta sillä on kärkiseuroista eniten otteluita pelattuna. RoPS:n tappiottomien otteluiden putki piteni kuuteen. PK-35:n osalta viiden ottelun tappioton ketju katkesi, mutta voitottomien otteluiden putki sai jo kolmannen palasen.

RoPS osoitti, että kaikki vaikeudet on tehty voitettaviksi. Se matkasi Helsinkiin haastavan pelaajatilanteen painaessa valmentajan takaraivossa. Mikko Mannila sai piirrettyä aloituskokoonpanon samaan muottiin kuin edellisessä pelissä, mutta vaihtopenkille riitti enää lähinnä reservijoukkueessa pelanneita omia junioreita ja tuore ghanalaishankinta Geoffrey Acheampong.

Kaikkeista helpointa ei ollut PK-35:lläkään. Koronakaranteenin vuoksi se pääsi otteluun hyvin levänneenä ja kuvioitaan hioneena mutta vähäisen ottelutuntuman vaivaamana. Tämän iltainen oli PK-35:lle vasta toinen ottelu heinäkuussa. Sitä edellisen kerran joukkue oli ollut täydessä touhussa ennen juhannusta.

Ottelun alku antoi odottaa melkoista hurlumheitä. Pallo kävi maalissa kolme kertaa ennen kuin pelikello oli juossut edes vartin kohdalle. Sen jälkeen peli lässähti kuin kehnosti leivottu kakku. Viimeistään, kun RoPS palasi uudelleen kahden maalin johtoon 34. minuutilla, kaikki sähkö Pihlajamäestä katosi taivaan tuuliin. Alkoi voiton varmistelun aika.

RoPS pelasi toisella puoliajalla ennakko-odotusten mukaisesti ja äärimmäisen fiksusti. Se antoi PK-35:n pitää palloa keskittyen itse puolustamiseen ja vastaiskuihin. RoPS:n pakka oli tiivis ja pallon alla oli viiden pelaajan puolustuslinja, jonka murtamiseen PK-35:llä ei ollut eväitä. Tilaa oli yksinkertaisesti liian vähän. PK-35 yritti välillä pelaamalla ja useimmiten pitkällä, mutta sen yritykset jäivät melko ponnettomiksi.

Ei toisessakaan päässä tapahtunut isoja. Simo Roiha viimeisteli kaksi ensimmäistä maalia niistä kahdesta maalintekopaikasta, jotka RoPS sai. Kolmas maali syntyi Vertti Hännisen tekemänä rangaistuspotkusta. Muuten vierasjoukkueesta ei ollut suurta vaaraa vastustajan puolustukselle. Gerald Ben viimeisteli vapaapotkun jälkitilanteesta PK-35:n kavennuksen. Hänen lisäkseen palloa tarjoiltiin paljon Jonathan Muzingalle, mutta viimeistely ei maistunut.

RoPS:n ensikertalaiset selvisivät kunnialla. Riku-Veli Niskan ja Sampo Ala-Ison urakka jäi kylläkin neljän minuutin ja muutaman lisäajalla annetun minuutin mittaiseksi. Lisää murheita RoPS-luotsi Mannilalle toi Tuomas Kaukuan loukkaantuminen.

Tämän päiväinen oli PK-35:lle ensimmäinen kotiottelu, jonka se sai pelata ottaen yleisöä sisään ilman rajoituksia. Paikalle tuli 426 silmäparia ihastelemaan Pihlajamäen kentän uusia moduulikatsomoita. Heidän joukossaan oli myös sen verran RoPS:n kannattajia ja pääkaupunkiseudulla asuvia rovaniemeläisiä, että tunnelma muistutti enemmän Rovaniemen Keskuskenttää kuin PK-35:n kotiareenaa.

PK-35 - RoPS 1-3 (1-3)
2. 0-1 Simo Roiha
7. 0-2 Simo Roiha
12. 1-2 Gerald Ben
34. 1-3 Vertti Hänninen (rp)
yleisöä: 426

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: