PalloTV - Kierrosennakko: Tampereella jaossa isot pisteet
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.07.2021

Kierrosennakko: Tampereella jaossa isot pisteet

Kansallisen Liigan jännityksen aiheet ovat käymässä vähiin. KuPS johtaa sarjaa vakuuttavasti seitsemän pisteen erolla seuraavana tulevaan nähden. Mitalisijoilla oleva kärkitrio on myös kerännyt niin paljon pisteitä, että ainoastaan keskinäisellä järjestyksellä on merkitystä. Vain ihme kaataa KuPS:n mestaruuden. Åland United ja TiPS jakavat himmeämmät mitalit. Linda Sällström tai ei, HJK:n mitaliin vaaditaan toinen ihme. FC Hongallakaan ei ole isoja toiveita.

Kovin paljoa jännitettävää ei ole myöskään siinä, mikä keskikastin seuroista raivaa tiensä ylempään loppusarjaan. Kärkipäähän on niin pitkä matka, että ainoa ilo syntyy sarjapaikan suoraan säilyttämisestä. Katseet kääntyvätkin kohti alakertaa, jossa neljä seuraa on tiiviissä viiden pisteen ryppäässä. Karsintojen välttäminen ja viimeisen ylemmän loppusarjan paikan nappaaminen liittyvätkin tiiviisti toisiinsa.

PK-35 Vantaalla on 14 pistettä, PK-35 Helsingillä ja HPS:llä 11 sekä Ilveksellä yhdeksän pistettä. PK-35 Vantaa pitää kynsin hampain kiinni ylemmän loppusarjan paikastaan ja Ilves yrittää kammeta itsensä pois karsijan paikalta. Tarvitaan kolmas ihme, jotta nuori JyPK pääsee tähän kisaan mukaan. Jos ja kun jyskäläiset ottavat avausvoittonsa, se voi joukkuetta hetkellisesti piristää. Kaula on kuitenkin niin pitkä, että laukkujen pakkaaminen on vääjäämättä edessä.

Viikko alkaa tiistaina Ilveksen ja HPS:n välisellä kuuden pisteen ottelulla. Kyseessä on keväisen koronakaranteenin vuoksi peruttu ottelu, minkä vuoksi joukkueet ovat uudelleen vastakkain jo ensi viikon viikonloppuna. Tämä kaksoiskohtaaminen vain korostaa otteluissa jaossa olevien pisteiden merkitystä.

HPS napsi alkukaudesta muutamia yllätyspisteitä, mutta Ilveksen piristyminen on tiivistänyt tilannetta. Tamperelaiset ovat haalineet yhdeksästä pisteestään peräti kahdeksan viimeisessä viidessä ottelussa. Tätä myötätuulta on vaikea pysäyttää varsinkin Ilveksen omalla kotikentällä.

Sarjatilanteen epätasaisuudesta huolimatta kierroksella pelataan muitakin mielenkiintoisia otteluita. Kyseessä on yhdenlainen paikalliskierros, kun sekä Helsingissä että Vantaalla otellaan kaupungin sisäisen valtikan hallinnasta. Oli sarjatilanne mikä tahansa, derby on aina derby sen ylimääräisine latauksineen. PK-35 emännöi HJK:ta. TiPS:lla on vastassa PK-35 Vantaa.

HPS joutuu ainoana urakoimaan kaksi ottelua. Se saa kierroksen varsinaisessa pelissä vastaansa Åland Unitedin.

Kierroksen ottelut:
Ti 27.7. klo 19:00 Ilves - HPS
Pe 30.7. klo 18:30 PK-35 - HJK
La 31.7. klo 14:00 HPS - Åland United
La 31.7. klo 16:00 KuPS - FC Honka
La 31.7. klo 16:00 TiPS - PK-35 Vantaa

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: