PalloTV - VPS voitti rantaderbyn
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
28.07.2021

VPS voitti rantaderbyn

VPS - FF Jaro 2-1 (2-0)

VPS voitti kotistadionillaan FF Jaroa vastaan pelatun rantaderbyn maalein 2-1 (2-0). Voitto nosti VPS:n sarjan kolmoseksi. Jaro putosi samalta sijalta neljänneksi. Ykkösen tasaisen kärkipään järjestystä sekoittaa kuitenkin se, että otteluita on pelattu seurasta riippuen kymmenestä neljääntoista.

Liekö kostea ilma ja lähes kolmeenkymppiin noussut lämpötila tehnyt tehtävänsä, mutta ottelusta jäi derbyfiilis puuttumaan. Missään nimessä huono peli tämä ei ollut. Se oli sellainen hyvätasoinen Ykkösen matsi, josta hellekelissä mielellään nauttii makkara toisessa ja limppari toisessa kädessä. Derbykiima sen sijaan loisti poissaolollaan. Sitä tunnetta ja räiskyvyyttä, jota arkkivihollisten kohtaamisessa yleensä on, tuli peliin vasta viimeiseksi vartiksi Jaron kavennusmaalin jälkeen.

Yli 1500-päinen kesän ennätyskatsomo oli sentään virittäytynyt hyvin tunnelmaan.

Ottelun kuva oli pitkälti samanlainen koko ajan. Jaro piti palloa hallussaan, mutta sen pelinrakentelu oli hidasta eikä se päässyt kunnolla murtautumaan VPS:n puolustuslinjan taakse. Jaro sai luotua jonkin verran erikoistilanteita, mutta sen edellisten, kotona pelattujen otteluiden perisynti seurasi sitä myös Vaasaan. Erikoistilanteet - varsinkin kulmapotkut - olivat huonoja. Tyler Reidin tekemä kavennusosuma syntyi kylläkin nappiin annetun vapaapotkun jälkeen.

Jaro tuli toiselle puoliajalle aktiivisemmalla otteella. Sekään ei auttanut viemään peliä loppuun asti, kun VPS:n puolustuslinja pelasi lähes virheettömän pelin erinomaisesti torjuneen maalivahti Tuomas Pöyhösen johdolla.

VPS keskittyi nopeisiin täsmäiskuihin Jaron hallintajaksojen keskellä. Ne olivat huomattavasti hedelmällisempiä kuin Jaron tehoton jauhaminen. Enempää VPS ei edes tarvinnut, sillä se meni aikaisessa vaiheessa Kalle Multasen tekemällä maalilla johtoon. Ja mikä maali se olikaan! Pelillisesti se oli hyvin perinteinen suomalainen niskat kipeäksi saava pitkä kaaripallo, mutta Multasen loppuratkaisu oli jotain harvinaista ja hämmästyttävää.

Jos Multanen hämmästytti yleisöä hienolla maalillaan, uransa ensimmäisen VPS-osuman tehnyt ja ottelun voiton kotijoukkueelle sinetöinyt Kareem Moses teki sitä toisella tavalla. Tuuletusseremoniaan kuului juoksu katsomoon ja onnensuukko katsomossa istuneelle naiselle - toivottavasti oli oma tyttöystävä.

Valmentajan vaihtuminen on saanut VPS:n kurssin selvästi kääntymään. Vaasalaisseura on hiipinyt hiljaa Ykkösen kärkitaistoihin mukaan. Jukka Karjalaisen tilalle tullut Jussi Nuorela on luotsannut raitapaidat kolmeen niukkaan voittoon, yhteen tasapeliin ja yhteen tappioon.

Jaron asema kärkipään sijoituksia jaettaessa on alkanut käydä hankalaksi. Sen on pian parempi alkaa katselemaan selkänsä taakse, sillä ylemmän loppusarjan paikkaa ajatellen uhkaajien jono käy koko ajan pidemmäksi.

VPS - FF Jaro 2-1 (2-0)
5. 1-0 Kalle Multanen
38. 2-0 Kareem Moses
76. 2-1 Tyler Reid
yleisöä: 1 533

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: