PalloTV - Kipinän kirottu kotikenttä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
01.08.2021

Kipinän kirottu kotikenttä

Gnistan - RoPS 1-2 (0-1)

Gnistanilla ei ota kulkeakseen kotikentällä. Oulunkylässä vieraillut RoPS voitti Ykkösen kärkikaksikon välisen ottelun maalein 2-1 (1-0). Tappio oli Kipinälle jo kolmas sen kotikentällä, jossa seura on pystynyt tällä kaudella ottamaan vain viisi pistettä kuudesta pelaamastaan ottelusta.

RoPS sen sijaan porskuttaa rehvakkaasti eteen päin. Vaikka rovaniemeläiset taiteilevat kapealla ja nuorella ringillä, RoPS jatkaa yhä Ykkösen piikkipaikalla. Takana on nyt neljä peräkkäistä voittoa ja kahdeksan tappiotonta ottelua. Täysi pistepotti tuli tarpeeseen. Vaikka joukkueiden välinen ero venyi viiteen pisteeseen, nauttii Gnistan vielä edusta kahden rästiottelun takia.

Kevätkierroksen ottelu Rovaniemellä päättyi samoihin lukemiin Gnistanin hyväksi. RoPS pääsi nyt kuittaamaan kalavelat ja maksoi ryöstöretken päätteeksi potut pottuina.

Otteluun lähdettiin puolustuspelin kautta. Kumpikin oli selvästi painottanut oman pään suojelemisen tärkeyttä. RoPS:lla oli nuoressa puolustuslinjassa kolme topparia, joille partakone on uusi tuttavuus. Joona Lahdenmäen, Luka Kuittisen ja Eerik Kantolan muodostaman trion keski-ikä on reilut 19 vuotta ja Ykkösen otteluiden yhteismäärä ennen tätä iltaa vaivaiset 27. Kumpikaan ei ole numeroina paljon Veikkausliigan portteja kolkuttelevan seuran puolustuslinjaksi. Kolmikko selvisi kiirastulestaan vähintään arvosanalla tyydyttävä plus.

Gnistan kaipasi kasvojen pesua. KPV oli tehnyt edellisellä kierroksella acoulut eli jumbona kyykytti sarjaykköstä uusien vahvistuksien johdolla. Gnistan hävisi KPV:lle nöyryyttävästi 0-3 - ja vielä kotiyleisön silmien alla. Ei siis ihme että kärkikamppailuun lähdettiin varovaisesti. Tunnustelevan alun jälkeen ottelusta sukeutui kuitenkin hyvätasoinen, mielenkiintoinen ja viihdyttävä yli 700-päisen ennätyskatsomon iloksi.

Paradoksaalista kyllä ottelun ratkaisun avaimet löytyivät hyökkäyspäässä. RoPS vei pisteet paremman viimeistelynsä turvin. Gnistanilla oli kyllä aavistuksen verran huonoa tuuriakin, ettei pallo verkon perukoille löytynyt. Tarpeeksi mahdollisuuksia tasoitukseen ja voittomaalinkin tekoon se sai.

Helsinkiläisten maalipyssy Douglas Cae tuhri rangaistuspotkun. Toiseksi viimeisellä mahdollisella hetkellä Fabian de Abreu puski vielä tolppaan. Pelaajan jääminen seisomaan apaattisena paikoilleen ja leuan painuminen rintaan summasi puolen sekunnin ajan täydellisesti tuskan Gnistanin osalta. Gnistanilla oli myös hyvä erikoistilanteisiin painottunut myllytys tunnin kieppeillä, mutta pallon pomppimisesta huolimatta RoPS kesti eikä Gnistan saanut karistettua apinaansa niskoistaan.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Vertti Hänninen, joka pyssytti RoPS:n molemmat maalit. Rovaniemeläisistä erottui myös Otto Kemppainen, joka teki muutamia hyviä nousuja laidalla. Geoffrey Acheampong raatoi töitä laajalla säteellä ja liikkui ahkerasti molempiin suuntiin. Hän myös hankki joukkueelleen monta vapaapotkua. Kuin vastapainoksi Acheampongilla oli vähän liikaakin virtaa häärätä, minkä vuoksi vaihtopenkki kutsui reilun tunnin jälkeen.

RoPS:n uudesta Portugalin vahvistuksesta, vasenjalkaisesta pitkänhuikeasta topparista Rodrigo Antunesista ei saanut vielä selkeää kuvaa. Hän pääsi keskikentän pohjalle vain muutamaksi hetkeksi ottelun lisäajalla.

Tulevana viikonloppuna RoPS jatkaa kotimaan matkailua kaukaisimpaan ja vaikeimmin saavutettavimpaan kolkkaan, mitä tämä sarja sille tarjoaa eli EIF:n vieraaksi Raaseporiin. Gnistan yrittää parantaa kotisaldoaan tukkoisen maalihanansa kanssa tuskailevan Jaron kustannuksella. Molemmat ottelut pelataan lauantaina.

Gnistan - RoPS 1-2 (0-1)
45. 0-1 Vertti Hänninen
46. 1-1 Douglas de Almeida Cae
78. 1-2 Vertti Hänninen
yleisöä: 725

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: