PalloTV - Kierrosennakko: Pääkaupunkiseudulla ruuhkainen härkäviikko
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.08.2021

Kierrosennakko: Pääkaupunkiseudulla ruuhkainen härkäviikko

Suurimmalla osalla Kansallisen Liigan seuroista on raskas härkäviikko edessään. Kymmenestä seurasta kuusi pelaa kaksi ottelua. Vain kärkikolmikon joukkueet KuPS, TiPS ja Åland United sekä HPS selviävät tästä viikosta yhdellä ottelulla. Vastaavanlainen härkäviikko oli ohjelmassa myös kevätkierroksella.

Härkäviikko alkaa kolmella ottelulla tänään. Pääpäivä on lauantaina, jolloin pelataan neljällä stadionilla. Sunnuntaiksi jää vielä yksi ottelu. Härkäviikkoa vietetään myös katsomon puolella. Pääkaupunkiseudun suunnalla asuvilla naisjalkapalloilun ystävillä on peleistä jopa ylitarjontaa. Kahdeksasta ottelusta seitsemän pelataan Helsingissä tai Vantaalla - osa yhtä aikaa.

Kierros on mielenkiintoinen. Sarja on tasaisimmillaan ylempään loppusarjaan oikeuttavan viivan ja toisaalta karsintaviivan tuntumissa. Vantaalla lauantaina pelattava kärkikamppailu sarjaa seitsemän pisteen kaulalla johtavan KuPS:n ja kolmantena olevan TiPS:n välillä on myös omalla tavallaan merkityksellinen.

Hätäisimmät ovat julistaneet KuPS:n jo varmaksi mestariksi. Kieltämättä savolaisryhmä on vahva ja vahvistunut entisestään. Se on vaikeasti kaadettava ja pelaa erinomaista kautta. Kolmansien osapuolien apuun on turha luottaa. Åland United on ainoa, joka on onnistunut viemään pisteitä KuPS:lta. Siksi, mikäli TiPS haluaa edes haaveilla kultamitaleista, on sen ehdottomasti kaadettava KuPS.

Paineet ovat kokonaan Vantaalla. Pakkovoiton lisäksi paineita tuovat kevätkierroksen pohjat. TiPS jaksoi tiukasti puolustaen pitää pelin maalittomassa tasatilanteessa hetken aikaa. Ote katosi kokonaan, kun KuPS sai ensimmäisen maalinsa tehtyä. Pelin avaaminen tasoitusmaalin tekemiseksi johti lopulta TiPS:n 1-5 murskatappioon.

Ottelun häviäminen ei horjuta KuPS:ia, vaikka ero neljään pisteeseen kutistuukin. Voitolla kuopiolaiset tarraavat ainakin toisella kädellä mestaruuspokaaliin. Ottelun tulosta odotetaan kieli pitkällä myös muutaman kilometrin päässä Pihlajamäessä, jossa TiPS:n kanssa tasapisteissä oleva Åland United kohtaa ylemmän loppusarjan paikkaa jahtaavan PK-35:n.

PK-35 Vantaa, PK-35, Ilves ja HPS muodostavat kvartetin, jolle kaikki ylemmän loppusarjan viimeisestä paikasta raastavaan liigakarsintaan on mahdollista. Nelikko on kolmen pisteen sisällä toisistaan ja siihen kuuluvat joukkueet pelaavat viikon aikana monta merkittävää ottelua taistellen myös keskinäisistä pisteistä.

FC Honka ja HJK voivat hengittää vähän vapaammin, mutta kummallakaan ei ole varaa levätä laakereillaan. Takaa tullaan ja kovaa. Mitaleista kaksikon ei kannata enää haaveilla. FC Honka on piristynyt jonkin verran kehnon alun jälkeen. HJK:n käyrä näyttää sen sijaan laskevalta ja sarjan pahimman alisuorittajan titteli on nyt siirtynyt Tapiolasta Töölöön.

Tiistaina pelattavat ottelut PK-35 - FC Honka ja PK-35 Vantaa - HJK sekä lauantainen metroderby kertovat paljon siitä, palaako pettymysten pallo takaisin Espooseen. PK-35 Vantaalla on pienimuotoisen juhlan paikka. Se pääsee vasta nyt pelaamaan kotiyleisön edessä. Myyrmäen jalkapallostadionin tekonurmi vaihdettiin kesän aikana, minkä vuoksi PK-35 Vantaa pelasi kotipainotteisesti koronasulkujen aikana.

Ilveksellä on paljon pelissä. Valmentajan vaihtumisen jälkeen pisteitä kahminut seura on noussut putoamiskurimuksesta ylemmän loppusarjan porteille. Myötätuulta on mahdollisuus kasvattaa jo myrskylukemiin, kun se kohtaa vielä nollakerhossa olevan JyPK:n ja toisen karsintoja välttämään pyrkivän seuran HPS:n.

JyPK:lle kirikello on soinut jo aika päivää sitten. Edes tuplapelien voittaminen - mikä lienee hyvin epätodennäköistä - ei helpota keskisuomalaisten asemaa hirveästi. Lisäpisteitä pitäisi saada aimo kasa edes suoran putoamisen välttämiseksi.

Kaikki keinot on otettu käyttöön. Joukkuetta valmentanut Vesa Stenroos keskittyy jatkossa vain seuran valmennuspäällikön tehtäviin. JyPK:n loppukauden valmentajana toimii Stenroosin alaisuudessa maalivahtivalmennuksesta vastannut Jaakko Hilpinen. Vaihdos suoritettiin 0-3 tappioon päättyneen KuPS -ottelun jälkeen.

Kierroksen ottelut
Ti 3.8. klo 18:30 PK-35 - FC Honka
Ti 3.8. klo 19:00 JyPK - Ilves
Ti 3.8. klo 19:00 PK-35 Vantaa - HJK
La 7.8. klo 14:00 PK-35 - Åland United
La 7.8. klo 14:00 TiPS - KuPS
La 7.8. klo 18:00 HJK - FC Honka
La 7.8. klo 18:30 HPS - Ilves
Su 8.8. klo 17:00 PK-35 Vantaa - JyPK

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: