PalloTV - Vepsu jauhoi voiton ylivoimalla
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
03.08.2021

Vepsu jauhoi voiton ylivoimalla

MP - VPS 0-3 (0-0)

VPS kävi hakemassa täyden pistepotin Mikkelistä numeroin 3-0 (0-0). Voitto kaunisteli vaasalaisten heikohkoa matkasaldoa - kyseessä oli vasta kauden toinen vierasvoitto VPS:lle. Sarjataulukossa joukkue nousi jo toiseksi, mutta sillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin kärjessä olevalla RoPS:lla. MP:n kohtalona oli pudota ylemmän loppusarjan viivan alapuolelle.

Ottelun olosuhteet olivat haastavat. Kenttämestarit olivat paikkailleet edellisen päivän yleisurheilukilpailujen Urheilupuiston nurmeen tekemiä jälkiä eikä ottelunkin aikana jatkunut vesisade tilannetta parantanut. Kaikesta päätellen Mikkelissä oli asiansa osaavia ja ammattiylpeitä kenttämestareita, sillä pitkän roiskintaa tai kaaripalloja ei tavallista enempää nähty. Pallo kulki mukavasti myös maata pitkin paikatuista moukarimontuista huolimatta.

Muutoin ottelun taso Urskissa ei noussut päätä huimaavaksi eikä silmiä hiveleväksi. Viime aikoina on nähty sarjataso huomioon ottaen hyvätasoisia ja viihdyttäviä Ykkösen otteluita. Tämä oli täydellinen peilikuva.

Ottelun voi jakaa karkeasti neljään osaan. Ensimmäisen osan muodosti vajaa puolituntinen, jonka päätteeksi MP:n kippari Antti-Ville Räisänen ajoi VPS:n maalivahdin yli ja tienasi itselleen kentältäpoiston kahden varoituksen saattelemana. Siihen asti ottelua pelattiin hurlumhei -meiningillä. Vauhtia ei ollut juuri nimeksikään, mutta peli meni päästä päähän ja tilanteita - enemmän tai vähemmän hyviä - riitti molemmilla maaleilla.

Taukoon asti ulottuneesta osasta ei jäänyt paljoa kerrottavaa. VPS sai kentältäpoistosta uutta puhtia, mutta MP:n tiivis puolustuspakka piti vierashyökkääjät pois maalintekosektoreilta. Tauon jälkeen ottelussa oli melko seestynyt vaihe, jonka aikana tapahtui hyvin vähän.

Toisen puoliajan puolivälistä aina päätösvihellykseen asti muodostui osa, jolloin ottelussa tapahtui lähes kaikki mainitsemisen arvoinen. VPS:n vakuuttava kone jaksoi jauhaa ylivoimalla niin kauan, että MP:n puolustukselle tapahtui yksi virhe ja maalin edestä avautui tarpeeksi tilaa avausosuman viimeistelyyn.

Joonas Vahteran 65. minuutilla komean hyökkäyskuvion päätteeksi maaliin ohjaama pallo ratkaisi lopulta pelin. MP vielä muistutti, että nimekäs kokoonpano tai ei, puolivaloilla sille vahvalta kotikentältä ei ilmaiseksi pisteitä haeta. MP:n tekemä tasoitusmaali liputettiin VPS:n onneksi hiuksen hienosti paitsioksi. Loput kaksi maalia olivat kosmetiikkaa.

VPS on vaikean alkukauden ja valmentajan vaihtumisen jälkeen noussut sinne, missä sen kokoonpanonsa ja tavoitteidensa puolesta kuuluu ollakin. Vaasan raitapaidat tulevat olemaan yksi varteenotettavimpia ehdokkaita, kun suoraa nousua Veikkausliigaan ratkotaan. Isoimmat haasteet se saa 15. päivä, kun VPS kohtaa PK-35:n, sekä runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa. Silloin vaasalaisilla on vastassa Turun ja Rovaniemen Palloseurat.

MP - VPS 0-3 (0-0)
65. 0-1 Joonas Vahtera
89. 0-2 Aleksi Pahkasalo
90+1. 0-3 Luqman Kassim
yleisöä: 759

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: