PalloTV - Aika loppui Gnistanilta kesken - PK-35 täpärästi voittoon
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
11.08.2021

Aika loppui Gnistanilta kesken – PK-35 täpärästi voittoon

PK-35 - Gnistan 3-2 (1-0)

PK-35 voitti lähiöderbyksi nimetyssä Helsingin paikallisottelussa Gnistanin 3-2 (1-0). Voittonsa myötä PK-35 nousi kolkuttelemaan jo ylemmän loppusarjan portteja. Sillä on myös kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin lähimmillä kilpakumppaneillaan.

Ykkösessä aikaisemmin jopa piikkipaikalla käväisseen Gnistanin syöksy on sen sijaan ollut jyrkkä. Pihlajamäen kentällä kärsitty tappio oli sille neljäs peräkkäinen. Gnistan on valunut sarjataulukossa nopeasti jo kohtaan, jossa PK-35:stä on tullut sen kovin uhkaaja. Koko kauden tasaisena jatkuneessa Ykkösessä kaikki on silti auki. Gnistanin näkökulmasta kärkeen on matkaa vain viisi pistettä, mutta eipä jumbosijakaan ole kuin seitsemän pisteen päässä.

PK-35 meni ottelussa turvalliselta ja tavoittamattomalta tuntuneeseen 3-0 johtoon. Turvallisuuden mielikuvaa vahvisti vielä sekin, että PK-35 pystyi suurimman osan ajasta tylsyttämään Gnistan hyökkäykset vaarattomiksi. Se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Gnistanilla ollut myös maalipaikkoja. PK-35:llä niitä oli enemmän ja ne olivat huomattavasti vaarallisempia.

Maalipörssiä johtava Douglas Cae jäi pimentoon. Hän pääsi kuitenkin näyttämään vaarallisuutensa nostamalla Gnistanin kolmen maalin takaa-ajoasemasta yhden osuman päähän tasapelistä. Gnistanilla oli myös hiukan huonoa tuuria mukana, sillä PK-35 pääsi maalin johtoon käsivirheestä tuomitusta rangaistuspotkusta. Rike oli selvä, mutta epäonnekas tasapainonsa menettäneen pelaajan heiluteltua käsiään ja osuttuaan palloon. Kaupan päälle isäntien toinen osuma oli oma maali.

Gnistan pääsi otteluun mukaan, kun kotijoukkue uskoi kolmen maalin johdon riittävän. PK-35 muutti puolustusmuotoaan, laskeutui alemmaksi ja passivoitui. Gnistan haistoi tilaisuutensa, mutta sen rykäisy riitti vain kahteen osumaan. Vielä ottelun viimeisellä sekunnilla se leipoi vaarallisen kulmapotkun. Se jäi tuloksettomaksi ja PK-35 runsaslukuisen yleisönsä ohella pääsi huokaisemaan helpotuksesta.

Ottelu oli kokonaisuudessa mainiota Ykkösen viihdettä. Se alkoi aran oloisesti ja tunnustelevasti, mutta muuttui lopulta suorastaan trillerimäiseksi peliksi. Molemmilla maaleilla oli mukavasti säpinää läpi ottelun.

Tämän päiväinen esitys lupaa hyvää uusintaa jo ensi viikolla. Gnistanille tarjotaan revanssia viikon kuluttua keskiviikkona, jolloin on sen vuoro isännöidä lähiöderbyä. Sitä ennen samat seurat jatkavat ahkeroimistaan lauantaina. PK-35 saa vieraakseen Vaasan Palloseuran. Gnistan matkaa Raaseporiin yrittämään tappioputkensa katkaisua EIF:n kustannuksella.

PK-35 - Gnistan 3-2 (1-0)
28. 1-0 Daniel Rantanen (rp)
58. 2-0 oma maali
63. 3-0 Jonathan Muzinga
82. 3-1 Douglas Cae
90+2. 3-2 Douglas Cae
yleisöä: 600

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: