PalloTV - Kierrosennakko: Taistelu ylemmästä loppusarjasta kiihtyy
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
14.08.2021

Kierrosennakko: Taistelu ylemmästä loppusarjasta kiihtyy

Kansallinen Liiga jatkuu tänään kahdella ja huomenna niin ikään kahdella ottelulla. Ohjelmassa oli kierroksen täydentävä viideskin ottelu, mutta HPS:n matka Jyväskylään peruuntui koronatartuntojen ja -altistumisten vuoksi.

Kierroksen mielenkiintoisin ottelu pelataan Tampereella, jossa paikasta ylempään loppusarjaan kamppailevat Ilves ja PK-35 Vantaa kohtaavat toisensa. Ilves on viivan yläpuolella pisteen vantaalaisia edellä. Vaikka taistelu ylemmän loppusarjan paikoista tarjoaa jotain jännitystä, Kansallisen Liigan epätasaisuus pitää huolen ettei se hitchcockmaisiin sfääreihin kohoa.

Seura tai seurat - FC Honkakin on vaaravyöhykkeellä - jotka pääsevät ylempään loppusarjaan voivat lähinnä iloita sarjapaikkansa puolesta. Mitaleille ei ole mitään mahdollisuutta. Toisaalta, keiden kohtalona onkin jäädä pelaamaan alempaan loppusarjaan, ei niiden todennäköisesti tarvitse huolehtia putoamisesta. Yksi tai kaksi voittoa riittää takaamaan paikan ensi kauden liigassa.

Neljäs seura, jolla ylemmän loppusarjan paikka on hyppysissään, on helsinkiläinen PK-35. Sillä on kuitenkin melkoinen vuori kiivettävänä, kun PK-35 matkustaa sarjajohtaja KuPS:n vieraaksi sunnuntaina.

Mitalikolmikko lienee selvä jo tässä vaiheessa kautta. KuPS, Åland United ja TiPS jakavat mitalit keskenään. Vain huomattava romahdus vie KuPS:lta mestaruuden. Hopean ja pronssin kohtalossa riittää vielä pelattavaa. TiPS on FC Hongan vieraana ottelussa, jossa jaetaan tärkeitä pisteitä niin mitalikamppailussa vantaalaisille kuin ylemmän loppusarjan paikan suhteen FC Hongallekin.

Neljännessä ottelussa Åland United emännöi HJK:ta. Alkukaudesta tämä ottelu olisi ollut niiden joukossa, jota saattoi odottaa kieli pitkällä. HJK:n mollivoittoisesti sujuneen kauden jälkeen pelillä on merkitystä enää emännille. Hyvää viihdettä sen luulisi tarjoavan. Mielenkiinnolla voi odottaa myös Åland Unitedin ruotsalaishyökkääjän Cassandra Korhosen sekä HJK:hon palanneen helmarilegenda Linda Sällströmin kaksintaistelua.

Kierroksen ottelut
La 14.8. klo 16:00 FC Honka - TiPS
La 14.8. klo 17:00 Åland United - HJK
Su 15.8. klo 14:00 KuPS - PK-35
Su 15.8. klo 15:00 Ilves - PK-35 Vantaa

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: