PalloTV - Åland United leikitteli voittoon
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.08.2021

Åland United leikitteli voittoon

FCU Olimpia Cluj - Åland United 0-4 (0-2)

Åland United voitti romanialaisvastustajansa FCU Olimpia Cluj'n 4-0 (2-0). Kyseessä oli Åland Unitedin emännöimän naisten Mestarien Liigan WCL:n karsintaturnauksen ottelu. Aiemmin päivällä sveitsiläinen Servette FC voitti pohjoisirlantilaisen Glentoranin 1-0 (1-0). Se tarkoittaa sitä, että Åland United ja Servette pelaavat ensi lauantaina karsintaturnauksen finaalissa pääsystä WCL:n toiselle karsintakierrokselle. Olimpia Cluj ja Glentoran kohtaavat pronssiottelussa.

Numeroissa ei ole yhtään liikaa - päin vastoin, aavistuksen verran jopa liian vähän. Romanian moninkertainen mestari osoittautui heikoksi ja aseettomaksi vastustajaksi Åland Unitedille. Olimpia Cluj'n osuus ottelusta kiteytyy yhteen tilastoon: virallisen laskelman mukaan sillä oli vain viisi laukausta, joista kaksi kohti maalia, kaksi ohi ja yhden Åland Unitedin pelaaja blokkasi. Kentän puolella Olimpia oli fyysisesti altavastaaja eikä saanut syöttöpeliään toimimaan.

Åland United sai pelata omaa pallollista peliään rauhassa. Olimpia Cluj ei laittanut prässillään sitä missään vaiheessa kunnon testiin eikä sillä todennäköisesti riittänyt taidotkaan siihen.

Hallinnastaan huolimatta maarianhaminalaisilla oli aavistuksen omaisia vaikeuksia murtautua maalipaikoille. Åland United sai ensimmäisen kunnon tilaisuuden vasta 21. minuutilla, jolloin häkki heilui heti. Mariana Pereira Jaleca ampui Unitedin johtoon ja täydensi sitä vielä ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla nostamalla pallon vastaan tulleen Olimpian maalivahdin ylitse.

Olimpia oli tauonkin jälkeen yhtä aseeton kuin ensimmäisellä puoliajalla. Fyysisemmän pelin yrittäminen johti vapaapotkuihin, joiden jälkitilanteista Åland United rankaisi vielä kahdesti. Anna Westerlund puski ensin keskityksen Olimpian maalivahdin nenän edestä verkon perukoille. Cassandra Korhonen viimeisteli loppuluvut romanialaispuolustuksen sekoiltua urakalla. Siihen loppuivat myös koiruudet vierasjoukkueen osalta.

Matalaa tempoa on usein pidetty yhtenä suomalaisten joukkueiden akilleen kantapäänä kansainvälisillä kentillä, mutta tänään Wiklöf Holding Arenalla pärjäsi hitaammallakin pelillä. Ottelun tempo ei noussut kotimaisen Kansallisen Liigan keskitasoa korkeammalle. Åland Unitedilla ei ollut kieli vyön alla juoksemiseen tarvettakaan. Jos se olisi kokeillut sitä, olisi ottelusta saattanut tulla melkoinen turpajuhla.

FCU Olimpia Cluj - Åland United 0-4 (0-2)
21. 0-1 Mariana Pereira Jaleca
45. 0-2 Mariana Pereira Jaleca
51. 0-3 Anna Westerlund
56. 0-4 Cassandra Korhonen

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: