PalloTV - KuPS:n jatkohaaveille kova kolaus

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
19.08.2021

KuPS:n jatkohaaveille kova kolaus

KuPS-Union Berlin 0-4 (0-3)

Yleisö: 5632

Kuopion Palloseura hävisi Konferenssiliigan lohkovaiheeseen pääsystä pelatun karsintaottelun ensimmäisen osaottelun Union Berlinille 0-4. Suurinumeroisen tappion myötä KuPS:n jatkomahdollisuudet ovat ohuet, jos ei peräti olemattomat. Karsintaottelun toinen osaottelu pelataan ensi viikolla Berliinissä.   

Ennakkoon oli tiedossa, että KuPS:n toiveet hyvästä tuloksesta lepäisivät onnistuneen puolustuspelin varassa. Sen osalta KuPS:n torstai-ilta ei olisi voinut kovin paljon synkemmin alkaa, kun Union Berlin tehtaili kolme maalia ensimmäiseen puoleen tuntiin. Se vei ilmat pelistä ja berliiniläisillä oli lopulta helppo työ varmistella itselle vierasvoitto Helsingin Olympiastadionilta.  

Ottelua oli pelattu 7 minuuttia, kun Union Berlinin vasemman puolen laitapelaaja Tymoteusz Puchacz pelasi puolessa kentässä nätin seinän, eteni ja keskitti pallon maalille, jossa hyökkääjä Taiwo Awoniyi sai ensimmäisenä jalkateränsä palloon ja ohjasi berliiniläiset maalin johtoon.

Avausosuman jälkeen ottelu jatkui tasaisena. KuPS:lla oli hyviä pallollisia vaiheita, jossa pallo liikkui liukkaasti mieheltä miehelle, mutta vaaraksi asti pallonhallintajaksot eivät jalostuneet. KuPS pääsi kyllä pelaamalla hyökkäyskolmanneksen rajoille, mutta maalipaikoille asti kuopiolaisilla ei ollut pääsyä.

Union Berlin ei esittänyt pelillisesti mitään ihmeellistä, mutta he olivat tehokkaita. Ottelun 28. minuutilla KuPS piti palloa puolessa kentässä, berliiniläiset pääsivät pallonriistoon ja käänsivät pelin nopeasti, minkä seurauksena berliiniläishyökkääjille yhtä äkkiä avautui kaksi-vastaan-yksi tilanne KuPS-topparia vastaan ja hyökkääjä Max Kruse pääsi sijoittamaan pallon kuopiolaisten maalin alanurkkaan.

0-2-maalista ei ehtinyt kulua kuin kaksi minuuttia, kun KuPS-päädyssä tapahtui jälleen. Awoniyi pääsi jalka vapaana kääntymään pallon kanssa rangaistusalueen rajalla ja hänen epäonnistunut laukauksensa löysi tiensä KuPS-maaliin tolpan kautta. Puoliajalle mentiin Union Berlinin johtaessa 3-0.

Ottelun toisella puoliajalla Union Berlin nosti jalkaa kaasulta. KuPS:n hyökkääminen ei tuottanut heille suurempaa vaivaa ensimmäisellä puolikkaalla, joten miksi ryntäillä 3-0 johdossa. KuPS sen sijaan jaksoi yrittää. Maali tai kaksi olisi pitänyt toiveet elossa toiseen osaotteluun, mutta tänään ei ollut KuPS:n ilta. Union Berlinin tasoista joukkuetta on vaikea voittaa, kun he pääsevät kolmen maalin karkumatkalle.

Ottelun lisäajalla Union Berlin vielä kaunisteli lukemia. KuPS menetti jälleen pallon puolessa kentässä kesken oman pallonhallintajakson ja berliiniläishyökkääjät pääsivät jälleen kaksi-vastaan-yksi-tilanteeseen, josta Andreas Voglsammer laukoi hallitusti joukkueensa 4-0 voittoon.

KuPS-Union Berlin 0-4 (0-3)

7ʹ 0-1 Taiwo Awoniyi
29ʹ 0-2 Max Kruse
31ʹ 0-3 Taiwo Awoniyi
90+2ʹ 0-4 Andreas Voglsammer

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: