PalloTV - AC Oulu nousee sarjataulukon tyvestä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
20.08.2021

AC Oulu nousee sarjataulukon tyvestä

FC Haka-AC Oulu 0-1 (0-1)

AC Oulu voitti perjantain ainoassa veikkausliigaottelussa FC Hakan Valkeakosken Tehtaan kentällä 1-0. Kolmannen perättäisen voittonsa myötä oululaiset nousivat sarjataulukon 9. sijalle ohi Hakan. Samalla ero karsintaviivaan kasvoi viiteen pisteeseen. Tappio katkaisi Hakan kahden ottelun voittoputken ja pudotti joukkueen sarjataulukon 10. sijalle.

Perjantai-illan ottelussa oli panosta, kun molemmat joukkueet yrittivät tehdä pesäeroa karsijan- ja suoran putoajan paikkaan sarjataulukossa. Kolme pistettä perjantain ottelusta kasvattaisi eroa sarjataulukon tyvipäähän ja antaisi hieman tilaa hengittä putoamiskamppailussa. Molemmilla joukkueilla oli kaksi voitollista ottelua ja nollapeliä alla, joten positiiviselle kierteelle olisi ollut hyvä saada jatkoa.

Ottelusta oli ennakolta lupa odottaa tiukkaa vääntö kahden nousukuntoisen joukkueen kesken. Haka oli sarjataulukon 9. sijalla. AC Oulu oli sarjataulukon 10, kaksi pistettä Hakaa jäljessä.

Päävalmentaja Teemu Tainio oli piirtänyt Hakalle ottelusuunnitelman, jossa joukkue pyrki prässäämään oululaisten pelinrakentelua ylhäältä. Hyökätessä Haka pyrki pääsemään oululaisten linjan taakse, useimmiten vasemmalta puolelta ja isolla pallolla.

AC Oulu pyrki hallitsemaan palloa ja hyödyntämään nopeita laitapelaajiaan. Päävalmentaja Jyrki Ahola oli asettanut joukkueensa prässilinjan tiiviiksi puoleen kenttään. Se toimi, mutta jätti puolustuslinjan taakse tilaa, johon Haka pääsi mättämään pitempää palloa. Linjan taakse lähetetyt pallot tulivat kuitenkin niin kaukaa, ettei oululaispuolustuksella ollut kovinkaan suuria vaikeuksia lukea niitä.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Ottelu aaltoili päästä päähän. Pallotempo ei päätä huimannut, mutta tarkkaa harkintaa nähtiin sitäkin enemmän. Pallosta haluttiin pitää hyvää huolta puolin ja toisin. Se laski ottelun pallotempoa ja teki pelistä hidasta. Pelitilanteista syntyneet maalintekopaikat olivat vähissä. Erikoistilanteet olivat sitäkin vaarallisempia, etenkin Hakalla, joka onnistui samaan niistä pari läheltä-piti-tilannetta. Ottelun ainoa maalikin syntyi kulman jälkitilanteesta.   

Ottelun 15. minuutilla AC Oulu sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta hyökkääjä Dennis Salanovic pääsi laukomaan, pallo otti osuman Hakan pelaajaan ja päätyi maalin eteen puolustaja Lucky Oparalle, joka pääsi tekemään kauden kolmannen maalinsa lähietäisyydeltä. Tauolle mentiin AC Oulun johtaessa 0-1.

Toisen puolikkaan alku meni oululaiskomennossa. AC Oulu halusi pallon hallinnan ja sai sen. Puoliajan edetessä Haka kuitenkin pääsi taas mukaan otteluun ja kenttätapahtumat tasoittuivat. Hakan oli ottelukellon tikittäessä pakko ottaa lisää riskejä. Se onnistuikin painamaan pelin oululaisten päätyyn, mutta ilman todellista vaaraa, saati tulosta. Oululaisten puolustusmuoto pysyi nipussa ja maalivahti Yann-Alexander Fillion oli itse varmuus. Kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalin teossa pisteet matkasivat Ouluun.

Ottelu pelillinen taso ei aiheuttanut kylmiä väreitä. Joukkueille oli tärkeintä voittaa. Molemmat yrittivät tehdä toistensa pallollisen pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi ja onnistuivat siinä. Se kuuluu asiaan ja sen ymmärtää, kun katsoo sarjataulukkoa, mutta katsojien silmiä se ei aina hivele.

FC Haka - AC Oulu 0-1 (0-1)
15. 0-1 Lucky Opara
yleisöä: 1 494

Toimittaja: Junnu Leskelä     

Artikkeliin liittyviä aiheita: