PalloTV - Kierrosennakko: Ylemmän loppusarjan paikat jaossa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.08.2021

Kierrosennakko: Ylemmän loppusarjan paikat jaossa

Kansallisen Liigan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros pelataan täyteen tänä viikonloppuna. KuPS:n ja Åland Unitedin välinen ottelu pelattiin jo aikaisemmin ahvenanmaalaisten naisten Mestarien Liigan WCL:n karsintakiireiden vuoksi. Tämän viikonlopun jälkeen sarjataulukosta puuttuvat enää päätöskierros sekä sitä ennen keskiviikkona pelattava JyPK - HPS, joka siirrettiin helsinkiläisten koronakaranteenin takia.

Runkosarja huipentuu taisteluun ylemmän loppusarjan kahdesta viimeisestä paikasta. HJK:n mahdollisuus menettää oma paikkansa on teoreettisesti mahdollista. Käytännössä tie on niin monimutkainen ja vaatii monta jos-sanalla alkavaa asiaa, ettei se ole realistisesti näköpiirissä. FC Honka, PK-35 Vantaa, Ilves ja PK-35 ovat ne seurat, joista kahdelle tie onnen aukeaa ja kaksi joutuu karvaasti pettymään.

Ensimmäisiä pisteitä tässä taistelussa jaetaan jo tänä iltana, kun FC Honka - PK-35 Vantaa kohtaavat Espoon Tapiolassa. Voitto varmistaa paikan ylempään loppusarjaan. Tasapelikään ei hirveästi harmita, sillä FC Hongan maaliero on plussalla yhden osuman verran ja PK-35 Vantaalla se on plus miinus nolla.

FC Hongan ja PK-35 Vantaan lähimmällä uhkaajalla Ilveksellä maaliero on pahasti pakkasella. Se tarkoittaa tasapisteissä edun pysymistä pääkaupunkiseudun suunnalla. Tämä on tärkeää erityisesti siinä tapauksessa, jos ottelu päättyy tasan ja Ilves voittaa HJK:n. Silloin kaikki mahdollisuudet päätöskierroksella jäävät vielä auki ja parhaimmassa tapauksessa sijoitukset ratkaistaan maalieroilla.

Kaiken hehkutuksen ja spekulaation keskellä on muistettava, että ylemmän loppusarjan paikka turvaa ainoastaan sarjasopimuksen ensi kaudeksi. KuPS, Åland United ja TiPS ovat repäisseet niin ison kaulan neljäntenä olevaan HJK:hon nähden, ettei muilla ole mahdollisuuksia mitaleille. KuPS on melkeinpä jo viittä vaille mestari. Åland United ja TiPS jakavat himmeämpien mitalien kohtalon.

Liigakarsinnan välttämisessä riittää vielä seurattavaa. Iso palanen putoamiskamppailun jännityksestä on poissa, kun suoran putoajan paikalla oleva JyPK ei ole vieläkään onnistunut avaamaan pistetiliään. JyPK:n matkalippu Ykköseen on leimaamista vaille valmis - matemaattisesti eron kurominen on vielä mahdollista, mutta sellaista suonenvetoa tuskin on odotettavissa.

Karsintapeikko vaanii vahvimmin HPS:n yllä. Sen ero karsintaviivan turvallisemmalle puolelle on tällä hetkellä neljä pistettä. HPS kohtaa lauantaina Tikkurilan Palloseuran ja matkaa keskiviikkona rästiotteluun Jyväskylään. PK-35 saa myös JyPK:n vastaansa. Kaikella todennäköisyydellä ero on edelleen neljä pistettä, kun päätöskierrosta lähdetään pelaamaan.

Kierroksen ottelut:
Pe 20.8. klo 18:30 FC Honka - PK-35 Vantaa
La 21.8. klo 14:00 HJK - Ilves
La 21.8. klo 16:00 PK-35 - JyPK
La 21.8. klo 18:00 TiPS - HPS
*
Ke 25.8. klo 19:00 JyPK - HPS

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: