PalloTV - Ålandin eurounelma murskaksi
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.08.2021

Ålandin eurounelma murskaksi

Servette FC Chênois - Åland United 1-0 (1-0)

Sveitsiläinen seura Servette FC etenee naisten Mestarien Liigan toiselle kierrokselle. Se ratkesi, kun Servette voitti Maarianhaminan karsintaturnauksen finaalissa Åland Unitedin maalein 1-0 (1-0). Päivällä pelatussa pronssiottelussa pohjoisirlantilainen Glentoran löi romanialaisen Olimpia Cluj'n 2-0 (0-0).

Lähdettäessä tähän otteluun oli selvää, että Servette on kaikessa yksi, kaksi tai jopa kolme pykälää parempi kuin Åland Unitedin karsintaturnauksen välierissä 4-0 kaatama romanialaisyhdistelmä. Olennainen pohjatyö finaaliin tehtiin siis jo välipäivinä. Yksi avainkysymyksistä olikin, miten Åland United valmistui otteluun.

Kuten osattiin odottaa, Servette oli valovuosia edellä Olimpia Cluj'n tarjoamasta vastuksesta. Se oli taitavampi. Se oli fyysisempi. Se oli taktisempi. Se piti kovempaa tempoa. Se oli kaikin puolin kovempi vastustaja. Åland United ei tätä hätkähtänyt, mutta se jäi silti alakynteen sveitsiläisseuran pelaajien käsittelyssä. Aikaa ja tilaa oli yksinkertaisesti vähemmän, mitä edellisessä pelissä tai esimerkiksi Kansallisessa Liigassa.

Åland Unitedilla oli omat hetkensä, mutta murtautumismahdollisuudet olivat vähissä. United olisi kaivannut peliinsä jonkin verran enemmän suoraviivaisuutta. Se ei ole kaunista, mutta olisi saattanut iskeä Servetteen paremmin. Loppupuolella ottelua ja peräti yli kahdeksaan minuuttiin venyneellä lisäajalla Åland United painosti. Se oli kuitenkin enemmän lumetta kuin ottelun kenttätapahtumia kuvaavaa. Näin käy, kun tappiolla oleva lataa kaikki panokset piippuun ja johtava joukkue keskittyy lähinnä puolustamaan.

Pitkä lisäaika kertyi, kun Servetten portugalilaispelaaja Mónica Mendes ja Ålandin jenkkivahvistus Sarah Troccoli löivät päänsä yhteen. Mendes joutui hoipertelemaan vaihtoon, mutta Troccoli jatkoi ottelua haavan sitomisen jälkeen. Tästä syntyi vielä outo lisäepisodi. Kroatialaiserotuomari Jelena Pejkovic palautti Troccolin kentän laidalle, koska hän vaihtoi veren sotkeman pelipaidan puhtaaseen mutta eri numeroiseen.

Åland Unitedin huoltajan ei auttanut muuta kuin juosta pukuhuoneeseen ja tehdä hanan alla se, mitä puoliksi kuivuneelle verelle pystyy parissa minuutissa tekemään. Troccoli kelpasi kentälle läpimärkä mutta verestä muka puhdas paita päällään. Pääasia että pelinumero pysyi samana.

Pejkovic joutui kotiyleisön hampaisiin ainakin kahdesti. Läpiajossa olleen Dana Leskisen kaataminen kääntyikin lopulta Servetten vapaapotkuksi maalivahtiin kohdistuneen rikkeen vuoksi. Cassandra Korhonen puolestaan yritti murtautua kahden pelaajan välistä läpiajoon ja hänet kaadettiin. Pilli ei tälläkään kertaa soinut. Pejkovic salli muutenkin reippaammat otteet. Pienistä hipsuista pilli ei eksynyt suuhun.

Ottelun ainoa maali syntyi pahaan paikkaan ensimmäisen puoliajan lisäminuuteilla. Monica Hagströmin aiheutti keskityksen katkolla kulmapotkun, josta vieraiden toppari Laura Felber puski ottelun ainoan osuman. Se oli aito sadan tonnin maali sveitsiläisseuralle. Noin sata tuhatta euroa on se raha, jonka Servette saa kassaansa päästyään toiselle karsintakierrokselle.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli erinomaista mainosta naisjalkapalloilulle. Kylmäksi se ei ketään jättänyt. Voi vain harmitella, ettei Åland United päässyt mukaan samaan eurohuumaan kuin Huuhkajat, HJK tai KuPS.

Servette FC Chênois - Åland United 1-0 (1-0)
45.+2 1-0 Laura Felber

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: