PalloTV - Kierrosennakko: Runkosarja pakettiin

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.08.2021

Kierrosennakko: Runkosarja pakettiin

Kansallisen Liigan runkosarja päättyy lauantaina. Viimeisen ja täyden kierroksen pelit alkavat joka paikkakunnalla samalla kellonlyömällä. Tämän jälkeen runkosarja jakaantuu kahtia kuuden joukkueen ylempään ja neljän joukkueen alempaan loppusarjaan.

Ylemmässä pelataan viisi kierrosta, joiden päätteeksi mestaruus ja himmeämpien mitalien kohtalo on ratkennut. Alemmassa pelataan puolestaan kuusi kierrosta. Niiden jälkeen selviävät putoajan ja raastavaan liigakarsintaan joutuvan nimet.

Päätöskierroksella on ja ei ole jännitettävää. Paradoksi syntyy tasaiseksi povatun Kansallisen Liigan epätasaisuudesta. Viimeisissä otteluissa jännitetään, mikä seura kolmesta - FC Honka, Ilves vai PK-35 - nappaa viimeisen tarjolla olevan paikan ylempään loppusarjaan. Kun tämä kamppailu on päättynyt lauantaina noin klo 18:50, sarjaan jää vähän jännitettävää loppukaudeksi.

Ylempään loppusarjaan selviävällä ei ole mitään mahdollisuutta mitaleille. Sarjapaikan säilyttämisestä ilman alemman loppusarjan raastavia otteluita voi repiä vain hyvin laihaa lohtua. Pisteitä on kasassa jo ennen loppusarjan alkuakin niin paljon, ettei sarjapaikan menettämisestä ole suurta uhkaa. Ihmekään ei voi pelastaa vieläkin nollakerhossa olevaa Jyväskylän Pallokerhoa putoamiselta.

Karsijan paikan välttämisestä voi tulla vielä pienimuotoinen kisa. Päätöskierros antaa tähän pidemmälle kantavia eväitä. Jos HPS voittaa HJK:n, jännitys kasvaa. Jos ei voita ja mitä enemmän sen yläpuolella olevat seurat napsivat lauantaina pisteitä, sitä latteammaksi syksyn pimeydessä ja koleudessa pelattavat ottelut käyvät.

Kun ylemmän loppusarjan viimeisestä paikasta pelataan, FC Hongan pullat ovat paistuneet uunissa parhaiten. Sillä on kahden pisteen etumatka ja selkeästi paras maaliero. Ilveksen mahdollisuudet ovat heikoimmillaan. Sen maaliero on 13 osumaa pakkasella ja vastassa sarjaa ylivoimaisesti johtava KuPS. Hongan vastustajana on Åland United, joka on hyvänä päivänä kaadettavissa mutta silti korkea vuori kiivettäväksi.

Tähän saumaan haluaa iskeä Vantaan kaimansa kohtaava PK-35. Helsinkiläisten pääsy ylempään loppusarjaan vaatii kuitenkin monimutkaisen kuvion. FC Hongan pitää hävitä, Ilves saa ottaa korkeintaan pisteen ja PK-35:n voittaa, sillä helsinkiläisten maaliero -16 on kolmikosta huonoin. Tasapelin pelatessaan FC Honka veisi silti pidemmän korren.

Ylemmässä loppusarjassa mitalikolmikko on selvä. KuPS:n mestaruus ei ole varma, mutta sen menettäminen olisi kova uutispommi. Ei se tietenkään mahdotonta ole. Åland United on ollut KuPS:lle vaikea vastustaja ja voittamaton este tällä kaudella. TiPS myös osoitti kotiottelussaan, ettei siltä ilmaiseksi pisteitä viedä - ei, vaikka keväinen kärkikamppailu kaksikon välillä päättyi TiPS:n kannalta rumasti.

Lähtökohta on kuitenkin se, että kauden loputtua KuPS juhlii Suomen mestaruutta. TiPS ja Åland United ratkovat himmeämpien mitalien kohtalon. Tämän kolmikon bileisiin ei kuokkavieraita tule.

Kierroksen ottelut:
La 28.8. klo 17:00 HPS - HJK
La 28.8. klo 17:00 Ilves - KuPS
La 28.8. klo 17:00 JyPK - TiPS
La 28.8. klo 17:00 PK-35 Vantaa - PK-35
La 28.8. klo 17:00 Åland United - FC Honka

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: