Suomi – Wales: Pikkufanit eivät nähneet maaleja – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
01.09.2021

Suomi – Wales: Pikkufanit eivät nähneet maaleja

All-focus

Suomi - Wales 0-0 (0-0)

Suomi ja Wales pelasivat maalittoman tasapelin keskiviikkoillan harjoitusmaaottelussa. Ainoastaan reilut 4 300 katsojaa oli löytänyt tiensä Olympiastadionin lehtereille.

Isossa kuvassa ottelu jäi kauaksi viihdyttävästä spektaakkelista - tai edes viihdyttävästä pelistä. Syy tähän löytyy enemmän kabinetista kuin kentältä, vaikka pelaajat ottelun aina tekevät. FIFA:n televisiointisopimusten määräysten mukaisesti Suomenkin oli pelattava maaottelu tänään, vaikka kalenterissa on kaksi MM-karsintaottelua - ensimmäinen lauantaina ja toinen ensi viikon tiistaina.

Tilanne antoi mahdollisuuden sekä osaksi varmasti pakottikin molemmat maat kokeiluihin. Huuhkajien avauksessa näyttöpaikan saivat mm. Jasin Assehnoun, Santeri Hostikka ja Kaan Kairinen. Carljohan Eriksson vartioi Huuhkajien maalia Lukas Hradeckyn tutustuessa vaihtopenkin tunnelmaan. Joona Toivio ja Glen Kamara olivat harvoja vakiokokoonpanon nimiä avauksessa. Muun muassa Daniel O'Shaughnessy, Joel Pohjanpalo ja Teemu Pukki aloittivat ottelun penkillä.

Ensimmäinen puoliaika kului käytännössä siihen, että joukkueet pyörittelivät syöttömyllyä omilla puolustusalueillaan. Hyökkäyksiä nähtiin vähän ja useimmiten ne päättyivät heikkoon, blokattuun laukaukseen. Ainoa varteenotettava tilanne syntyi Walesin rangaistuspotkusta, jonka Nicholas Hämäläisen työtapaturma aiheutti.

Harry Wilson asettautui ampumaan rangaistuspotkua, mutta Eriksson torjui sen. Herrat olivat vastakkain myös toisella puoliajalla, jolloin Erikson venyi Wilsonin ampuman vapaapotkun tielle. Samalla länsinaapurissa pelaava Eriksson nousi Huuhkajien ykköspelaajaksi tässä ottelussa.

Toisella puoliajalla tempo hieman kasvoi ja Suomen pallollinen peli myös parani. Kumpikin joukkue laittoi vaihtomyllyn pyörimään, mikä loi oman vaikutuksensa pelin paranemiseen. Vaihtoja suoritettiin niin paljon, että tauon jälkeisen ajan voi katsoa olleen jopa oma erillinen ottelunsa. Maalia ei kuitenkaan nähty. Pyry Soiri heilutti verkkoa loppuminuuteilla, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Huuhkajien urakka jatkuu lauantaina kotiottelulla Kazakhstania vastaan. Tiistaina kohdataan Ranska, jonka Huuhkajat kohtaa Lyonissa.

Ke 1.9. Helsinki, Olympiastadion
Suomi - Wales 0-0 (0-0)
yleisöä: 4 357

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: