Kierrosennakko: Loppusuora edessä – jatkosarjat alkavat – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.09.2021

Kierrosennakko: Loppusuora edessä – jatkosarjat alkavat

Kansallisen Liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna. Sarja jakaantuu nyt kuuden joukkueen ylempään ja neljän joukkueen alempaan loppusarjaan. Ylemmässä pelataan yksinkertainen viiden kierroksen sarja. Alempi on pienemmän joukkuemääränsä vuoksi kaksinkertainen ja siellä pelataan yksi ottelu enemmän.

Ylempään loppusarjaan jäi vähän jännitettävää. Mitalikolmikon kokoonpano on etukäteen lähes selvä: KuPS (47 pst), TiPS (43 pst) ja Åland United (37 pst) saavat mitalit pelaajiensa kauloihin. Vain keskinäinen järjestys on epäselvä. Åland United jäänee pronssille, sillä kuuden pisteen kaulan kurominen viidessä ottelussa kuulostaa äärimmäisen vaikealta.

KuPS on selvä mestarisuosikki, mutta ei sekään leikitellen kauden loppuhuipennukseen voi lähteä. Varsinkin Åland United on osoittautunut sangen vaikeaksi vastustajaksi sille.

Neljäntenä olevan HJK:n mahdollisuudet nousta mitaleille ovat menneet. Ero kolmantena olevaan Ålandiin on yhdeksän pistettä. Se on matemaattisesti saavutettavissa, mutta HJK:n kauden päättyminen mitalikahveihin vaatii ahvenanmaalaisilta jotain vuosisadan kyykkäystä.

Ylempi loppusarja alkaa lauantaina ottelukierroksella, jossa yksikään peli ei ole todennäköisen mitalikolmikon keskinäinen. Kierroksen kliimaksia sieltä on siis vaikea hakea. Kenties jännittävin peli pelataan Tikkurilassa iltapäivällä, jolloin mitataan pysyykö TiPS kuopiolaisten vetämän mestaruusjunan kyydissä.

Alemmassa loppusarjassa jännitys on ylemmän tapaan puolittunut. Yhä nollakerhossa olevan Jyväskylän Pallokerhon putoaminen on varmaa. Kissan kokoisilla jos-kirjaimilla kirjoitettuna ja ihan uskomattoman voittoputken ansiosta JyPK voisi matemaattisesti nousta korkeintaan karsijan paikalle. Sellaista ihmetekoa tuskin on tulossa.

Alemman loppusarjan jännitys piileekin siinä, mikä kolmesta seurasta eli HPS:stä, Ilveksestä tai PK-35:stä jää toiseksi viimeiseksi ja joutuu jatkamaan kauttaan piinaavassa liigakarsinnassa. Ilveksellä ja PK-35:llä on 18 pistettä kerättynä. HPS on karsijan paikalla 15 pisteellään.

Sarjatilannetta ja alemman loppusarjan ottelupareja katsottaessa avauskierros onkin jännittävä. PK-35:n voi olettaa voittavan Jyväskylässä, mikä siirtää mielenkiinnon Helsinkiin ja paineet HPS:n niskaan Ilvestä vastaan. Jos sekä PK-35 että Ilves nappaavat täydet pisteet, HPS jää jo loppusarjan alussa kuuden pisteen takaa-ajomatkalle. HPS - Ilves on siis ehdottomasti kierroksen tärkein ottelu.

Kierroksen ottelut
La 4.9. klo 14:00 TiPS - HJK
La 4.9. klo 15:00 KuPS - FC Honka
La 4.9. klo 17:00 Åland United - PK-35 Vantaa
*
La 4.9. klo 13:30 JyPK - PK-35
La 4.9. klo 17:00 HPS - Ilves

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia