PalloTV - Niklas Pyyhtiä – siirto Italiaan

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
09.09.2021

Niklas Pyyhtiä – siirto Italiaan

PalloTV tapasi Niklas Pyyhtiän, 18, joka hiljattain siirtyi FC Hongasta Italian Serie A:ssa pelaavan FC Bolognan organisaatioon. Miksi juuri Italia ja Bologna? Kuinka pitkän sopimuksen hän solmi ja miksi? Minkälaiset urasuunnitelman Bologna on esittänyt? Milloin nuoren miehen olisi määrä debytoida Serie A:ssa?

Syyskuussa 18 vuotta täyttävä Niklas Pyyhtiä solmi hiljattain ensimmäisen ammattilaissopimuksensa ulkomaille, Italiaan Serie A:n FC Bolognaan. Nuorukaisen nousu parrasvaloihin on ollut nopea. Hän debytoi miesten peleissä TPS:n riveissä kaudella 2019. Alkuvuodesta 2021 hän siirtyi Turusta FC Honkaan lainasopimuksella, mutta hyvien otteiden myötä espoolaiset lunastivat hänen pelaajaoikeutensa itselleen jo ennen Veikkausliigakauden alkua. Nyt, puoli vuotta myöhemmin Pyyhtiän osoite löytyy Bolognasta ja hän on valmiina tavoittelemaan paikkaansa auringossa.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus ja leikkaus: Janne Dahlman