PalloTV - EIF haki vierasvoiton Oulunkylästä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
10.09.2021

EIF haki vierasvoiton Oulunkylästä

Gnistan - EIF 0-3 (0-2)

EIF haki komean 3-0 (2-0) vierasvoiton Gnistanista. Se nousi voitollaan kolmanneksi sarjataulukossa. Gnistan jatkaa kuudentena ylempään loppusarjaan oikeuttavan viivan yläpuolella.

Ottelussa oli vastakkain kaksi erilaista pelijärjestelmää. Gnistan lähti kentälle neljän linjalla muodossa 4-2-3-1. EIF luotti modernimpaan kolmen topparin vaihtoehtoon muodossa 3-4-2-1. Se tosin muuttui tauon jälkeen. Kun vihreävalkoiset johtivat turvallisen tuntuisesti kahdella maalilla, valmennusjohto pudotti joukkueensa matalaan 5-4-1 muotoiseen blokkipuolustukseen.

Puolustukseen vetäytyminen oli harkittu teko valmentajalta, sillä EIF oli joissakin aikaisemmissa otteluissa menettänyt johtoasemansa ja lähti nyt suojelemaan sitä kaikin keinoin. Gnistan sai pitää rauhassa palloa, mutta se ei löytänyt keinoja eikä tilaa EIF:n puolustuksen murtamiseksi. Sen pallollinen peli petti pahasti ja Gnistan hävisi paljon kaksinkamppailuja. Kotijoukkue ei pystynyt myöskään vastaamaan EIF:n aggressiivisen pelityyliin.

Gnistanilla oli matkassa myös huonoa tuuria ja vastassa loistavassa vireessä ollut maalivahti. Se sai kolme hyvää maalintekopaikkaa, mutta Mehdi El Moutacim veti pitemmän korren joka kerta.

Ottelun puhuttavin tilanne sattui viimeisellä kympillä, kun Gnistanin varjojen maille vaipunut maalitykki Douglas Cae kaatui rangaistusalueella. Huonosti tilanteessa sijoittunut erotuomari Kalle Mäkinen ei epäröinyt puhaltaa pilliinsä rangaistuspotkun merkiksi, mutta kumosi tuomionsa avustavan erotuomarin kanssa pidetyn juttutuokion jälkeen.

Kaikki muut näyttivät sen sulattavan paitsi Gnistanin valmennusjohto, josta yksi joutui katselemaan varoitusta sanojensa ja eleidensä seurauksena. Kaiken kaikkiaan miehekäs tuomio ja virheen myöntäminen Mäkiseltä, vaikka hän sortui yhteen erotuomarin perusvirheeseen. Vihellä vain sellaiset asiat mitä näet, älä olettamuksien perusteella. Luonnollisesti jotkut asiat tulevat joskus refleksinomaisesti selkäytimestä.

Oli niin tai näin, Gnistanin mahdollisuus tulla vielä peliin mukaan katosi sen siliän tien. Pian pilli soi rangaistuspotkun takia myös toisessa päässä. Kaatujana oli tälläkin kertaa Gnistanin mies. Maalivahti Samu Volotinen pelasi itsensä pahasti pihalle EIF:n läpiajossa ja kaatui irti pääsemässä olleen Akseli Ollilan päälle.

Ylemmän loppusarjan viimeisestä paikasta näyttää tulevan helsinkiläisten keskinäinen kisa. Gnistanilaiset joutuvat jännittämään, miten viivan alapuolella oleva, kolme pistettä vähemmän kerännyt PK-35 pärjää Vaasassa huomenna. Ensi viikon keskiviikkona pelattavalla seuraavalla kierroksella kumpikaan ei pääse helpolla. Molemmat ovat vieraskentällä kovakuntoisen joukkueen vastustajana. EIF matkaa Kokkolaan KPV:n vieraaksi ja Gnistan Turkuun mittaamaan TPS:n kotivireen.

Gnistan - EIF 0-3 (0-2)
11. 0-1 oma maali
31. 0-2 Valdrin Rashica
90.+3 0-3 Akseli Ollila (rp)
yleisöä: 425

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: