Kierrosennakko: Joko nyt KuPS? – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
10.09.2021

Kierrosennakko: Joko nyt KuPS?

Kansallisen Liigan jännityksien aiheet ovat käymässä entistä vähemmäksi. Epätasaisen runkosarjan jälkeen viime viikolla alkaneiden loppusarjojen ensimmäiset ottelut pitivät huolen siitä, että suurin osa merkittävistä pelattavista asioista ovat varmoja. Yksinkertaistettuna: Mitalikolmikko on varma. Järjestyskin on enää sinettiä vaille valmis. JyPK putoaa sarjasta ja HPS on joutumassa liigakarsintaan.

Ylemmästä loppusarjasta on jäljellä enää neljä kierrosta. KuPS johtaa neljän pisteen erolla ennen Tikkurilan Palloseuraa, jolla puolestaan on saman suuruinen kaula kolmantena olevaan Åland Unitediin. HJK on jäänyt jo 12 pisteen päähän Ålandista eikä se enää mitaleille voi yltää. Matemaattisesti sillä on mahdollisuus päästä tasapisteisiin maarianhaminalaisten kanssa, mutta kuka uskoo HJK:n neljän ottelun voittoputkeen ja Ålandin saman mittaiseen tappioputkeen?

Lauantaina pelataan kolmen viimeisen kierroksen kannalta merkittävä ottelu Maarianhaminassa. Åland United saa vieraakseen KuPS:n. Kuopiolaisten voitto tarkoittaisi sitä, että mestariksi noustakseen TiPS tarvitsisi täyden pistepotin keskinäisestä ottelusta ja vielä apuja toisilta.

Åland United on jostain syystä ollut vaikea vastustaja KuPS:lle. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti, mutta kertaakaan kuopiolaiset eivät ole kentältä poistuneet voittajana. Åland United oli parempi kevättalvella pelatussa Suomen Cupin ottelussa ja liigan syyskierroksen kohtaamisessa Kuopiossa. Maarianhaminassa pelattu ottelu päättyi tasapeliin. Hampaankolossa riittää varmasti kaiveltavaa. Joko nyt on KuPS:n vuoro?

Alemmassa loppusarjassa on viisi kierrosta jäljellä. Ilves ja PK-35 ovat keränneet 21 pistettä, joka on kuusi pistettä enemmän kuin karsijan paikalla olevalla HPS:llä. Vihreät Jääkärit tarvitsevat melkoista kurssin muutosta, jotta se voi itsensä karsijan paikalta nostaa. Ero ei tunnu jäljellä olevaan ottelumäärään verrattuna isolta, mutta käytännössä sitä se neljän joukkueen sarjassa on.

JyPK:n elämänlanka on olematon. Harjun tytöillä on 15 pisteen kaula HPS:ään. Karsijan paikalle nouseminen tarkoittaisi kaikkien otteluiden voittamista ja HPS:n jäämistä nollille samaan aikaan. Matkalippu alas päin onkin leimaamista vaille valmis ja konduktööri on tulossa jo takana olevalla penkkirivillä.

Kierroksen ottelut:
Pe 10.9. klo 18:00 PK-35 - Ilves
Pe 10.9. klo 18:30 PK-35 Vantaa - HJK
La 11.9. klo 15:00 Åland United - KuPS
La 11.9. klo 18:00 JyPK - HPS
Su 12.9. klo 18:30 FC Honka - TiPS

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia