PalloTV - Neljäs kerta toden sanoi

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
11.09.2021

Neljäs kerta toden sanoi

Åland United - KuPS 3-4 (0-2)

KuPS voitti Åland Unitedin seitsemän täysosuman ilotulituksessa maalein 4-3 (2-0). Tämä tarkoittaa sitä, että KuPS tarraa toisella kädellään kiinni Kansallisen Liigan mestaruuspokaaliin. Kuinka tiukka ote on, selviää huomenna kuopiolaisten pahimman uhkaajan TiPS:n sekä FC Hongan välisessä iltaottelussa.

Maarianhaminassa pelattu ottelu oli trilleri, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. KuPS karkasi ensin kolmen maalin johtoon. Aino Kröger viimeisteli kahdesti ja Gentjana Rochi kerran. Hätäisimmät ehtivät luulla pelin olevan jo ohi mutta mitä vielä. Åland United nousi maali kerrallaan tasoihin. Se tarvitsi kolmen maalin eron kuromiseen vain 14 minuuttia.

Ahvenanmaalaisten maalitykki Cassandra Korhonen teki kavennusmaalit. Tasoituksesta vastasi pitkänhuiskea jenkkitoppari Sarah Troccoli, joka nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja pukkasi pallon maaliin. Korhosen osumien rakenne oli pitkälti sama, vaikka ihan identtisesti niitä ei viimeisteltykään. Tarvittiin kuopiolaisten karkea harhasyöttö, jonka Troccoli otti haltuun ja jatkoi pilkuntarkasti Korhoselle. Pisteenä iin päälle oli ruotsalaistykin kliininen ja pilkuntarkka viimeistely.

Kotijoukkueen riveissä suru oli loppujen lopuksi yhtä suuri tai jopa suurempi kuin sitä edeltänyt ilo tasoihin tulemisesta. KuPS sai varsinaisen peliajan päätteeksi kulmapotkun, jonka Kröger survoi sisään ja sinetöi samalla hattutemppunsa. Matto vedettiin savolaisella nykäisyllä tylysti Åland Unitedin jaloista. Alta paljastui vahvasti pronssin värinen lattia.

Ottelun päätyttyä vieraiden vaihtopenkiltä vapautui suuri määrä tunteita. Ne olivat iloa isosta ja tärkeästä voitosta. Ne olivat myös iloa niskasta karisseesta lilan värisestä apinasta, joka oli painanut kuopiolaisten niskoissa vuosikausia. KuPS voitti Åland Unitedin viimeksi kesäkuun alussa 2019. Tämän kauden ottelut päättyivät kahdesti Åland Unitedin voittoon ja kerran tasapeliin. Neljäs kerta sanoi toden KuPS:lle. Nyt tuokin tilasto on historiaa.

Tilanne ylemmässä loppusarjassa on sellainen, että mitalistit ovat varmoja ja mitalijoukkueiden keskinäinen marssijärjestyskin on enää sinettiä vaille valmis. TiPS:n ja FC Hongan välinen huominen ottelu kertoo, kuinka paljon jännitysmomentteja mestaruustaisteluun jää jäljelle. Seuraavalla kierroksella KuPS saa vieraakseen PK-35 Vantaan. Åland United yrittää vielä hopeataistoon mukaan kohtaamalla Vantaalla TiPS:n.

Åland United - KuPS 3-4 (0-2)
41. 0-1 Aino Kröger
45. 0-2 Gentjana Rochi
61. 0-3 Aino Kröger
66. 1-3 Cassandra Korhonen
78. 2-3 Cassandra Korhonen
80. 3-3 Sarah Troccoli
90.+1 3-4 Aino Kröger
yleisöä: 275

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: