PalloTV - RoPS voitti huonollakin pelillä

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
15.09.2021

RoPS voitti huonollakin pelillä

FF Jaro - RoPS 0-1 (0-0)

RoPS kahmi täyden pistepotin Ykkösen kärkikamppailussa Pietarsaaressa. Se voitti Jaron 1-0 (0-0) ja jatkaa sarjan johdossa neljän pisteen erolla. Runkosarjan voitto on RoPS:lle jo plakkarissa ennen viimeistä kierrosta. Jaro lähtee viimeiseen otteluunsa neljänneltä sijalta. Sen paikka loppusarjassa ei ole uhattuna, mutta kolmen Palloseuran muodostama trio on karkaamassa. Kolmantena oleva TPS on jo viiden pisteen päässä.

RoPS:aa voi sanoa ihmejengiksi hyvällä syyllä. Se oli purjeessa kuta kuinkin noin 80 minuuttia - suurimman osan ajasta vielä melko selvästi. Tästä huolimatta RoPS kävi omalla etsikkoajallaan tekemässä yhden kaapin ja tällä osumalla kolme pistettä lähti kohti napapiiriä.

RoPS:lla oli ylivoimaisia vaikeuksia saada peliään rullaamaan ensimmäisellä puoliajalla. Hyvin kuvaavaa on se, että ennen taukovihellystä vieraat pääsivät vain kaksi kertaa omalle hyökkäysalueelleen. Kyseessä ei ole tilasto hyvistä maalipaikoista, vaan ne molemmat kerrat, jolloin sinipaitaisia pelimiehiä ylipäätään näkyi 20 metriä lähempänä Jaron maalia. Molemmista kerroista syntyi vaarallinen tekopaikka. Maalivahti torjui Vertti Hännisen kaukolaukauksen ja Simo Roihan sijoitus lipui tolpan väärältä puolen hiuksen hienosti ohi.

Jaro hallitsi kenttää mielin määrin ensimmäisen puoliajan ensimmäiset 40 minuuttia. RoPS:n uhrautuva puolustus ja vastustajan tehottomuus piti ottelun maalittomana. Jaron erikoistilanteita on pidetty vaarallisina, mutta tänään ne olivat heikkoja. Ensimmäisen puoliajan seitsemän ja toisen kolme kulmapotkua sekä toistakymmentä vapaapotkua pitivät ropsilaiset kiireisenä mutta ei suuressa paineessa.

RoPS:n jalat löytyivät bussin perältä toiselle puoliajalle. Vierasjoukkue tuli kentälle ihan eri sykkeellä kuin se oli ensimmäisellä puoliajalla ollut. Kymmenen minuutin painostusjakso tuotti tulosta, kun vähälle työlle jäänyt Jaron puolustus yllätettiin pahanpäiväisesti ottelun 53. minuutilla. Vaihdosta kehiin päästetty serbikärki Srdan Vujaklija niittasi tyhjiin ottelun ainokaisen.

Avausmaalin jälkeen ote siirtyi takaisin Jarolle. Aivan niin selkeää hallinta ei ollut kuin aikaisemmin, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiään RoPS:n maalia kohti. Kaikki työ oli tuloksetonta, sillä tehottomuus hyökkäyspäässä oli tuskaista katsottavaa.

Ottelu oli rikkonainen. Erikoistilanteita riitti niin kulmapotkujen kuin melkein kolmenkymmenen vapaapotkunkin muodossa. Varoituksia nousi kuusi joista neljä Jarolle ja kaksi RoPS:lle. Enemmänkin olisi silti voinut puhaltaa. Varsinkin moni selkäänajo tulkittiin sääntökirjan mukaisiksi.

Ottelun hahmo löytyi RoPS:n alakerrasta. Kolmen topparin linjan keskimmäisenä pelannut Mohammed Adams oli aina päineen tai jalkoineen välissä, kun palloa RoPS:n maalin edustalla pelattiin. Toisessa päässä virkaveli Patrik Byskata pelasi myös hyvän pelin siihen asti, kunnes ottelun ainoaa maalia alettiin leipoa juuri hänen tontilta.

Jarolle kotikenttä on osoittautunut vaikeaksi paikaksi pelata. Se on voittanut Keskuskentällä vain kaksi ottelua tällä kaudella. Jos kotiareena olisi ollut tuottavampi, Jaro saattaisi olla sarjan kärkijoukkueita tällä hetkellä. RoPS:n kausi on ollut toistaiseksi napakymppiäkin täydellisempi. Päävalmentaja Mikko Mannila on jalostanut nuoren ja kokemattoman sekä muutaman ulkomaalaisvahvistuksen varassa olevan kapean ringin menestyväksi joukkueeksi - ihmejengi siis.

FF Jaro - RoPS 0-1 (0-0)
53. 0-1 Srdan Vujaklija
yleisöä: 1 249

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: