PalloTV - HJK:lle tappio Konferenssiliigan avauksessa

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
16.09.2021

HJK:lle tappio Konferenssiliigan avauksessa

HJK-LASK 0-2 (0-1)
Yleisö: 3544

HJK aloitti Konferenssiliigan lohkovaiheen torstaina 0-2 tappiolla itävaltalaista LASKia vastaan. Klubin esitys jätti toivomisen varaa. Ensimmäinen puoliaika oli varmasti tämän kauden huonointa HJK:ta. Päävalmentaja Toni Koskela totesikin ottelun jälkeen, että he käytännössä hävisivät ottelun huonoon ensimmäiseen puolikkaaseen.  

LASK tuli ensimmäiselle puoliajalle korkealla monen miehen aktiivisella ja aggressiivisella prässillä. Tämä oli ennakkoon kotijoukkueen tiedossa, silti Klubilla oli ylettömän suuria vaikeuksia päästä pelaamalla läpi prässin. Kun yhtälöön vielä lisättiin HJK:n poikkeuksellisen suuri määrä helppoja pakottamattomia harhasyöttöjä niin kotijoukkueen pallollinen pelaaminen jäi tyystin piippuun. Klubi näytti suorastaan huonolta. Siitä luonnollisena seurauksena pelin painopiste pysyi HJK-päädyssä.

HJK:n puolustukseksi on sanottava, että LASK pelasi taktisesti solidin ensimmäisen puoliajan. Joukkueen prässipelaaminen oli todella aggressiivista, mutta sen harvan kerran, kun HJK pääsi pelaamaan prässin läpi paljastui se, mikä tiedettiin jo ennakkoon, että vierasjoukkueen kolmen topparin takana on isoja tiloja. Valitettavasti HJK ei vain päässyt kunnolla testaamaan puolustuslinjan pitävyyttä ensimmäisellä puolikkaalla.

LASKin ensimmäinen maali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta ottelun 17. minuutilla. Toppari Miro Tenho kaatoi LASK-hyökkääjän kuudentoista rajalla, mistä vapaapotku, jonka HJK-maalivahti Hugo Keto torjui eteensä ja toppari Dario Maresic pääsi pistämään irtopallon verkkoon.

Toinen puoliaika alkoi HJK:n osalta huomattavasti paremmissa merkeissä. HJK sai pallollisen pelinsä parempaan järjestykseen ja kenttätapahtumat tasoittuivat. Ja kun kotijoukkueen pallollinen peli alkoi muistuttamaan normaalitasoa, siitä seurasi myös vaaraa LASK-maalille. HJK loi toisen puoliajan alkuun muutaman lupaavan tilanteen, mutta maali antoi odottaa itseään. Ottelukuva antoi kuitenkin ymmärtää, että ottelutulos oli vielä käännettävissä.

Puoliajan edetessä HJK sai ottelusta yhä vahvemman otteen ja joukkue alkoi muistuttamaan omaa itseään. Klubi sai painettua pelin painopisteen LASKin kenttäpuoliskolle, mutta maalintekoyritykset kimposivat joka kerta joko huonoon viimeiseen syöttöön tai LASK-puolustukseen. Samaan aikaan vierasjoukkueen vastaiskut olivat edelleen vaarallisia. Ja niinhän siinä sitten kävi, että kesken HJK:n hallinnan LASK-hyökkääjä Christoph Monschein pääsi iskemään vastaiskusta toisen maalin ottelun 89. minuutilla.    

Konferenssiliigan avaus oli poikkeuksellisen epätasainen esitys HJK:lta. En usko, että tälle HJK:lle on koskaan tilastoitu yhtä paljon harhasyöttöjä yhdellä puoliajalla kuin LASK-ottelun ensimmäisellä puolikkaalla. Sitä oli suorastaan kiusallista katsoa. Toinen puoliaika sen sijaan herätti toiveita ja antoi ymmärtää, että Klubilla on normaaliesityksellä vielä sanansa sanottavana tässä kilpailussa.

Ottelun yleisömäärä 3544 oli varmasti pettymys HJK:lle. Herää kysymys, mitä stadilaisyleisölle pitää olla, jotta heidät saadaan futiskatsomoon? Jos Konferenssiliiga, jossa HJK:lla on realistiset mahdollisuudet selvitä jatkoon ei vedä Bolt Areenalle enempää väkeä, niin mikä sitten?

HJK-LASK 0-2 (0-1)

15ʹ 0-1 Dario Maresic
89ʹ 0-2 Christoph Monschein

Toimittaja: Junnu Leskelä