Ykkösen runkosarja päättyi RoPS:n voittoon – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.09.2021

Ykkösen runkosarja päättyi RoPS:n voittoon

Ykkösen runkosarja päättyi eilen. Sarja jakautuu nyt kahtia kuuden joukkueen ylempään ja yhtä suureen alempaan loppusarjaan. Kummassakin pelataan yksinkertainen sarja eli jokaiselle joukkueelle tulee viisi lisäpeliä. Kolme paremmin sijoittunutta kummassakin sarjassa saa yhden kotiottelun enemmän.

Loppusarjat jatkuvat runkosarjassa saavutetuista pisteistä. Ylemmän loppusarjan voittaja nousee ensi kaudeksi Veikkausliigaan. Toiseksi sijoittuneen kausi jatkuu karsinnoissa, joissa se saa vastaansa liigan alemman loppusarjan toiseksi viimeiseksi jääneen. Alemmassa loppusarjassa kolme viimeistä putoavat Kakkoseen tehden tilaa sarjan lohkovoittajille. SJK Akatemia on yksi kolmesta jo nousun varmistaneesta.

Ykkösen runkosarja oli tasaisin ja jännittävin miesmuistiin. On enemmän akateemisen taistelun aihe, oliko sarja jopa kaikkien aikojen tasaisin. Pelkästään tasapelien suuri määrä kertoo sen, että vaikka vastakkain olisivat olleet sarjakärki ja -jumbo, kumpi tahansa ottelun olisi voinut voittaa. Aina näin ei ole. Vaikka yllätyksiäkin tulee, esimerkiksi tämän kauden Kansallisessa Liigassa on pelattu paljon otteluita, joissa kyse ei ole ollut siitä kumpi voittaa, vaan siitä paljonko toinen voittaa.

Tasaisuudesta kertoo sekin, että kaikki kolme kärjessä olevaa seuraa olivat suurissa vaikeuksissa kauden alussa. Näistä seuroista VPS turvautui valmentajan potkuihin kurssinsa oikaisemiseksi. Muutama seura - Gnistan ja MuSa etunenässä - olivat sellaisia, joilla kulki kesällä mutta syksyn tullessa vauhti on hiipunut. Gnistan pääsi rima väpättäen ylempään loppusarjaan, mutta MuSa:n meno on tyssännyt kuin kanan lento. Porilaisia uhkaa jopa sarjasta putoaminen.

Runkosarjan voitto meni lopulta Rovaniemen Palloseuralle. RoPS:n rinki on kapeahko ja se on rakennettu muutaman ulkomaalaisvahvistuksen sekä paikallisten nuorten pelaajien varaan. Ne tekijät huomioon ottaen RoPS:n voittoa voidaan pitää yllätyksenä. On mielenkiintoista katsoa kestääkö RoPS:n vire loppuun saakka.

Molemmat loppusarjat lähtevät kahtiajakautuneista asetelmista. RoPS, TPS ja VPS ratkaisevat lähtökohtaisesti nousun kohtalon. Jarolle, EIF:lle sekä Gnistanille tarjotaan lähinnä kiusaajan tai keiton hämmentäjän roolia. Jos jollakin Palloseuroista kone alkaa pahasti yskiä, Jarolla saattaa olla pienimuotoisia saumoja. Kuuden pisteen eron kurominen viidessä ottelussa ja kuuden joukkueen sarjassa, jossa on paljon keskinäisiä otteluita, huutaa kuitenkin onnellisia tähtiä taivaalle ja isoja sankaritekoja.

Putoamisviiva jakaa alemman loppusarjan kahteen osaan. Siltä osin on pieni pelko, että minkälaiseksi putoamistaistelun jännitys lopulta muodostuu. Peräpäästä lukien Klubi 04, MuSa ja joensuulainen JIPPO ovat vaaravyöhykkeessä. Mikkelin Palloilijat lähtee pelaamaan sarjapaikastaan neljän pisteen etumatkan turvin. PK-35 ja vahvassa syysvireessä olevan KPV:n asemat näyttävät turvallisilta.

Loppusarjat käynnistyvät jo viikonloppuna.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia