PalloTV - Kierrosennakko: Piirileikkiä karsinnan välttämiseksi
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
24.09.2021

Kierrosennakko: Piirileikkiä karsinnan välttämiseksi

Kansallinen Liiga jatkuu maaottelutauon jälkeen tänä viikonloppuna. Ihan kokonaan tauolla pelit eivät viime viikollakaan olleet. HPS ja PK-35 pelasivat merkittävän alemman loppusarjan paikallisottelun lauantaina. HPS tarttui oljenkorteensa karsinnan välttämiseksi ja löi PK-35:n maalein 3-1. Pisteet olivat sille tärkeät, sillä kierroksen toisessa ottelussa Ilveksen odotetaan vievän pisteet vieläkin nollakerhossa olevalta Jyväskylän Pallokerholta.

HPS:n ja PK-35:n kohtaaminen oli alemman loppusarjan neljännen kierroksen ottelu. Molemmat ovat siis tulessa myös tänä viikonloppuna, kun maaottelutauolta palataan. Piirileikki karsinnan välttämiseksi käy edelleen kuumana ja sen suhteen HPS:llä on tärkeä peli Tampereella lauantai-iltana. Yhtä varmasti kuin Ilves - mahdollisesti - JyPK:n kaataa, voi kolme pistettä laskea myös PK-35:n plakkariin. Siksi voitto tässä vaiheessa on kaikkein tärkein HPS:lle.

Alemmassa loppusarjassa 20 ottelua pelanneella Ilveksellä ja 21 ottelua pelanneella PK-35:llä on 22 pistettä sekä 21 ottelua pelanneella HPS:llä yhtä monta pistettä. Sarjan mielenkiinto lepää täällä.

Ylemmässä loppusarjassa on vähän jännitettävää. Mitalikolmikko on varmistunut. Piste-erot trion sisällä ovat niin suuret, että mitalien väritkin ovat melkein varmat. Pieni kysymysmerkki leijailee enää sen yllä, pystyykö TiPS vielä viimeiseen rykäykseen ja haastamaan KuPS:n mestaruustaistelussa.

KuPS:n ja TiPS:n välinen kuilu on neljä pistettä. Piste-ero on sen suuruinen, että KuPS:n pitää kompastua kahdesti - TiPS:lle ja vielä jollekin toiselle jäljellä olevista vastustajista. Samaan aikaan TiPS:llä ei ole varaa hävitä kenellekään. Se on teoriassa mahdollista, mutta käytännössä erittäin epätodennäköistä.

Ensimmäiset askeleet KuPS:n ja TiPS:n kujanjuoksussa otetaan lauantaina, jolloin KuPS emännöi PK-35 Vantaata ja TiPS saa Åland Unitedin vastaansa. TiPS:n ja Åland Unitedin välinen ero on revennyt jo yhdeksään pisteeseen. Jaossa on enää yhtä monta sarjapistettä. Vaikea on kuvitella TiPS:n häviävän kaikki loput pelinsä ja samaan aikaan Åland Unitedin häviävän.

Kansallinen Liiga päättyy 9. lokakuuta.

Kierroksen ottelut:
La 25.9. klo 14:00 KuPS - PK-35 Vantaa
La 25.9. klo 14:00 TiPS - Åland United
La 25.9. klo 15:00 HJK - FC Honka
La 25.9. klo 18:30 Ilves - HPS
Su 26.9. klo 15:00 PK-35 - JyPK

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: