PalloTV - Kierrosennakko: Piirileikkiä karsinnan välttämiseksi
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
24.09.2021

Kierrosennakko: Piirileikkiä karsinnan välttämiseksi

Kansallinen Liiga jatkuu maaottelutauon jälkeen tänä viikonloppuna. Ihan kokonaan tauolla pelit eivät viime viikollakaan olleet. HPS ja PK-35 pelasivat merkittävän alemman loppusarjan paikallisottelun lauantaina. HPS tarttui oljenkorteensa karsinnan välttämiseksi ja löi PK-35:n maalein 3-1. Pisteet olivat sille tärkeät, sillä kierroksen toisessa ottelussa Ilveksen odotetaan vievän pisteet vieläkin nollakerhossa olevalta Jyväskylän Pallokerholta.

HPS:n ja PK-35:n kohtaaminen oli alemman loppusarjan neljännen kierroksen ottelu. Molemmat ovat siis tulessa myös tänä viikonloppuna, kun maaottelutauolta palataan. Piirileikki karsinnan välttämiseksi käy edelleen kuumana ja sen suhteen HPS:llä on tärkeä peli Tampereella lauantai-iltana. Yhtä varmasti kuin Ilves - mahdollisesti - JyPK:n kaataa, voi kolme pistettä laskea myös PK-35:n plakkariin. Siksi voitto tässä vaiheessa on kaikkein tärkein HPS:lle.

Alemmassa loppusarjassa 20 ottelua pelanneella Ilveksellä ja 21 ottelua pelanneella PK-35:llä on 22 pistettä sekä 21 ottelua pelanneella HPS:llä yhtä monta pistettä. Sarjan mielenkiinto lepää täällä.

Ylemmässä loppusarjassa on vähän jännitettävää. Mitalikolmikko on varmistunut. Piste-erot trion sisällä ovat niin suuret, että mitalien väritkin ovat melkein varmat. Pieni kysymysmerkki leijailee enää sen yllä, pystyykö TiPS vielä viimeiseen rykäykseen ja haastamaan KuPS:n mestaruustaistelussa.

KuPS:n ja TiPS:n välinen kuilu on neljä pistettä. Piste-ero on sen suuruinen, että KuPS:n pitää kompastua kahdesti - TiPS:lle ja vielä jollekin toiselle jäljellä olevista vastustajista. Samaan aikaan TiPS:llä ei ole varaa hävitä kenellekään. Se on teoriassa mahdollista, mutta käytännössä erittäin epätodennäköistä.

Ensimmäiset askeleet KuPS:n ja TiPS:n kujanjuoksussa otetaan lauantaina, jolloin KuPS emännöi PK-35 Vantaata ja TiPS saa Åland Unitedin vastaansa. TiPS:n ja Åland Unitedin välinen ero on revennyt jo yhdeksään pisteeseen. Jaossa on enää yhtä monta sarjapistettä. Vaikea on kuvitella TiPS:n häviävän kaikki loput pelinsä ja samaan aikaan Åland Unitedin häviävän.

Kansallinen Liiga päättyy 9. lokakuuta.

Kierroksen ottelut:
La 25.9. klo 14:00 KuPS - PK-35 Vantaa
La 25.9. klo 14:00 TiPS - Åland United
La 25.9. klo 15:00 HJK - FC Honka
La 25.9. klo 18:30 Ilves - HPS
Su 26.9. klo 15:00 PK-35 - JyPK

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: