PalloTV - VPS rutiinivoittoon EIF:stä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
25.09.2021

VPS rutiinivoittoon EIF:stä

VPS - EIF 2-0 (0-0)

Ykkösen ylempi jatkosarja Vaasassa korkattiin VPS:n voitolla EIF:stä maalein 2-0 (0-0). TPS nousi omalla voitollaan sarjataulukon ykköseksi. VPS tulee pisteen perässä tasapistein kolmanneksi tippuneen ja vasta huomenna pelaavan RoPS:n kanssa.

VPS:n esitystä voi kuvata pakkovoitoksi, ilmeettömäksi ja rutiininomaiseksi - suorastaan kliiniseksi. Niin sanotusta kuuden pisteen ottelusta ei kuitenkaan ollut kyse. Pakkovoitto tulee vain viiden ottelun mittaisesta jatkosarjasta, jossa VPS tarvitsee jokaisen pisteen pahimpien kilpakumppanien mukana pysymiseksi. Nousu ratkaistaan keskinäisissä otteluissa.

VPS:n ryhmä on tälle sarjatasolle nimivahva, taitava, kokenut ja rutinoinut. Joukkue tekikin ilmeettömästi ja rutiininomaisesti vain ja ainoastaan sen, mikä oli tarpeen EIF:n kaatamiseksi Hietalahden pilvisessä ja pimenevässä illassa. Ylimääräisiä hienouksia ei nähty, vaikka sinänsä ottelu oli kohtuu hyvätasoinen Ykkösen peliksi.

VPS:n muutamat näyttävät syöttörumbat, joilla EIF:n puolustusta sahattiin auki, ilahduttivat kaiken harmauden keskellä. Joonas Vahteran tekemä avausmaali rakennettiin tällaisen myllyn päätteeksi. Sen sijaan Kalle Multasen lisäajan sinetti syntyi perinteisempään tapaan pitkällä pallon ja sitä seuranneen läpiajon jälkeen, kun tasoitusta hakeneen EIF:n pakka oli tavallista ylempänä.

Ottelun lopputulos olisi voinut olla leveämpikin, mutta VPS:n molemmat ensimmäisen puoliajan maalit hylättiin paitsioina.

EIF erotti nuoren espanjalaisluotsinsa Guillem Santesmasesin keskiviikkona. Seura jatkaa loppukauden kakkosvalmentaja Manuel Bejaranon ja pelaajavalmentajaksi hyppäävän Xhevdet Gelan johdolla. Mitään uutta ja mullistavaa kaksikko ei kolmessa päivässä EIF:n peliin tuonut. Ainoa poikkeus oli se, että EIF jäi ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen ilman tehtyä maalia. Tänään se yritti kuparisen rikkomista lähinnä kaukolaukauksin.

VPS:n ensimmäinen tulikoe on viikon kuluttua, kun se saa RoPS:n vieraakseen Vaasaan. Kolmantena nousukamppailussa mukana oleva TPS matkustaa Helsinkiin Gnistanin kotikentälle. EIF:n kotiavaus jatkosarjassa on Jaroa vastaan, mutta ottelulla ei ole kilpailullista merkitystä jeppisläisten otettua reilusti turpiin TPS:ltä. EIF, Jaro ja Gnistan ovat ulkona nousutaistosta.

Alemmassa loppusarjassa huomio keskittyy ensimmäisenä huomiseen MP:n ja MuSa:n väliseen otteluun. Jos pisteet jäävät Mikkeliin, voivat porilaisten lisäksi myös JIPPO ja Klubi 04 alkaa hiljalleen pakata kamppeitaan. Tämän päivän tulokset (PK-35 - Klubi 04 2-1 ja KPV - JIPPO 1-0) takasivat sen, että PK-35:n ja KPV:n sarjapaikat ovat enää pientä sinettiä vaille varmistettuja.

VPS - EIF 2-0 (0-0)
53. 1-0 Joonas Vahtera
90.+1 2-0 Kalle Multanen
yleisöä: 830

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: