PalloTV - Ilves säilyi, JyPK pisteputkessa ja kenttä pimeni kesken pelin

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
29.09.2021

Ilves säilyi, JyPK pisteputkessa ja kenttä pimeni kesken pelin

Ilves - JyPK 2-2 (1-1)

Tampereen Ilves ja Jyväskylän Pallokerho pelasivat illan ainoan Kansallisen Liigan ottelun Tampereella. Sarjapisteet menivät alemman loppusarjan koitoksessa jakoon tuloksella 2-2 (1-1). Tämä tarkoittaa sitä, että Ilves säilyttää sarjapaikkansa. Vaikka se häviäisi kaksi viimeistä otteluaan, millään tuloksien yhdistelmällä Ilves ei voi karsijan paikalle enää valahtaa.

Kansallisessa Liigassa peräti 20 tappiota putkeen kärsinyt JyPK on nyt pisteputkessa. Ensimmäinen voitto vapautti jyväskyläläiset isosta taakasta. Sen sai nyt Ilves kokea keskisuomalaisten toisen tappiottoman ottelun muodossa. JyPK ei ole missään nimessä ollut niin huono kuin sen alkukauden saldo kertoo. Joukkue ehti kärsiä monta sellaista pisteitä maksanutta takaiskua, joissa ensimmäinen ajatus oli: "Ei voi olla totta".

Oli huonoa tuuria tai ei, JyPK lähtee silti ansiosta hakemaan vauhtia Ykkösestä. Toisissa olosuhteissa sen pistesaalis olisi voinut olla suurempi kuin, mitä se tällä hetkellä on.

Ilveksen maalitykin Silja Tuomisen tasoituksen jälkeen JyPK:n toiveet toisesta voitosta mustenivat kirjaimellisesti. Kaupin urheilualueen pääkentän valot sammuivat eivätkä ne enää uudelleen syttyneet. Ilveksen ja JyPK:n välisen ottelun viimeinen kymmenminuuttinen ja erotuomarin antama lisäaika pelattiin loppuun viereisellä kentällä. Silloin oli menossa junioriottelu, jonka puoliajalla Kansallisen Liigan taisto ehdittiin viemään päätösvihellykseen.

Kansallisen Liigan loppusarjojen toiseksi viimeinen kierros pelataan tulevana viikonloppuna lukuun ottamatta JyPK:n ja Ilveksen välistä toista ottelua. Se on ohjelmassa viikon kuluttua keskiviikkona.

Ilves - JyPK 2-2 (1-1)
7. 1-0 Heta Olmala
21. 1-1 Fanny Lindholm
74. 1-2 Riikka Lilja
78. 2-2 Silja Tuominen
yleisöä: 150

Artikkeliin liittyviä aiheita: