PalloTV - ONS palaa liigakartalle - NJS karsii noususta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.10.2021

ONS palaa liigakartalle – NJS karsii noususta

Kuva: Vesa-Matti Väärä

ONS palaa Kansalliseen Liigaan kahden vuoden tauon jälkeen. Oululaisseura varmisti nousunsa, vaikka se meni häviämään päätöskierroksen ottelun TPS:lle maalein 1-3 (0-2). ONS nousun takaajana toimi P-Iirot, joka pakotti oululaisten pahimman kilpailijan PK Keski-Uusimaan 1-1 (1-1) tasapeliin.

PKKU:lle jäi lopulta luu käteen, kun Nurmijärven Jalkapalloseura voitti VIFK:n 1-0 (1-0) ja karautti keravalaisista ohitse paremman maalieron turvin. NJS kohtaa karsinnassa liigan alemman loppusarjan toiseksi viimeiseksi sijoittuvan HPS:n.

Päätöskierrokselle lähdettäessä ONS:lla oli kahden pisteen johto PK Keski-Uusimaahan, jolla puolestaan oli kahden pisteen kaula NJS:ään. ONS:lle olisi riittänyt paremman maalieron vuoksi tasapeli Turusta, mutta se joutui turvautumaan tappion vuoksi muiden apuun.

Ykkösen voittopokaalin lisäksi myös sarjan parhaan maalintekijän palkinto matkaa Ouluun. Inka Sarjanoja viimeisteli 20 maalia.

ONS on aiemmin pelannut naisten pääsarjatasolla kaksi rupeamaa. Ensimmäinen oli kausina 2012-2014 ja toinen kausina 2016-2019. Ensi vuonna alkaa kolmas pätkä. Seuralla on juhlinnan jälkeen pitkän palaverin paikka. Pystyykö se lunastamaan asemansa puolen Suomen naisjalkapalloilun terävimpänä kärkenä? Miten hissiliike pysäytetään ja paikka Kansallisessa Liigassa vakiinnutetaan? Odottaako oululaisia JyPK:n kohtalo? Millä keinoin pelaajien valuminen etelään pysäytetään?

ONS on joka tapauksessa paljon vartijana, sillä se ja KuPS pitävät yksinään ruuhka-Suomen ulkopuolista lippua pystyssä. Kaikki muut seurat tulevat Tampeelta tai sen eteläpuolelta. Kävi karsinnassa miten tahansa kuusi seuraa kymmenestä on pääkaupunkiseudulta ensi kaudellakin.

ONS:n väistyvä päävalmentaja Jussi Madetoja on PalloTV:n vieraana huomenna. Haastattelu on nähtävissä viimeistään alkuillasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: