PalloTV - Nousutaisto käy kuumana - VPS voittoon RoPS:sta
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
02.10.2021

Nousutaisto käy kuumana – VPS voittoon RoPS:sta

VPS - RoPS 2-0 (2-0)

VPS voitti Ykkösen lauantain kärkikamppailussa RoPS:n 2-0 (2-0). Voiton myötä VPS säilytti mahdollisuutensa suoraan liiganousuun ja vähintäänkin liigakarsintaan. RoPS:n osalta tappio saattoi merkitä ainakin suoran nousun - miksei myös karsintapaikankin - lipeämistä ulottumattomiin, kun loppusarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. TPS jatkaa edelleen sarjan kärjessä pisteen vaasalaisia edellä.

Ottelun ennakkoasetelmat olivat sanalla sanoen jänskät. Panoksena oli seuroissa tehty vuoden työ ja siihen käytetyt resurssit. Joukkueet tulivat otteluun tasapisteissä ja sarjakakkosina. Sarjaa johtava TPS oli pinnan edellä.

Vaasan Elisa Stadionilla oli vastakkain kaksi pallonhallinnasta elävää joukkuetta, joten ennakkoon päällimmäinen kysymys kuului, kumpi pääse pallon kanssa kuskin paikalle? Joukkueiden tekemisestä oli helppo aistia pelin merkitys. Molemmissa pukukopeissa oli korostettu puolustusmentaliteetin merkitystä ihan riittävästi. Kärkikamppailuun ei tulla takki auki. Ottelua ei ollut varaa hävitä, mikäli Veikkausliiga kiinnostaa ensi kaudella. Siltä se sitten näyttikin, mutta ei siitä voi joukkueita moittia.

Peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäisen puoliajan edetessä VPS onnistui kuitenkin ottamaan ottelusta pallollisen otteen, mikä johti hienoon pelitilannemaaliin puolen tunnin kohdalla. VPS:n kontrolloitu pallollinen sekvenssi johti keskialueella tilanteeseen, josta hyökkääjä Kalle Multanen pääsi livahtamaan puolustuslinjan taakse ja tulostaululle kirjattiin kotijoukkueelle 1-0. Maali oli Multasen kymmenes osuma tällä kaudella.

VPS sai avausosumasta lisää energiaa. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin vaasalaisten Aleksi Pahkasalo pääsi laukaisemaan, jälleen vasemmalta tulleen aikaisen keskityksen, RoPS-puolustuksen kautta maaliin. Puoliajalle mentiin VPS:n 2-0 johdossa.

RoPS tuli toiselle puoliajalle lappilaisella päättäväisyydellä, mutta se oli jo hiukan myöhäistä. VPS:n rosteri on sen verran laadukas Ykköseen, ettei sitä vastaan käännetä vieraskentällä 2-0-tappioasemaa noin vain. Eikä sitä tapahtunut tänäänkään. VPS pelasi johtoasemassa fiksun ja kypsän toisen puolikkaan. Rovaniemeläisten nuori joukkue kyllä yritti, siitä heitä ei pääse moittimaan, mutta tänään se ei vaan riittänyt.

RoPS:n nuorella joukkueella tuli rajat vastaan. Veikkausliigasta viime kaudella pudonnut joukkue on pelannut lähtökohtiin nähden todella hieno kauden. Päävalmentaja Mikko Mannila on onnistunut ulosmittaamaan miltei kaiken nuoresta miehistöstään. Nuorten rovaniemeläispelaajien esiinmarssia edustusjoukkuetasolle on ollut suorastaan ilo seurata. RoPS:n lähitulevaisuus näyttää hyvältä.

VPS alkaa lunastaa siihen kohdistettuja odotuksia. Joukkueen alkukausi oli vielä hakemista, mutta nyt sen pallollinen, ja ennen kaikkea palloton pelaaminen alkaa näyttämään siltä, miltä nimivahvan pallollisen joukkueen tekemisen kuuluukin näyttää. RoPS-ottelun esitys ei noussut mitenkään ihmeellisiin sfääreihin, mutta siinä oli maalien lisäksi tarvittavaa peliälyä ja sarjapelaamisen rutiinia.

VPS - RoPS 2-0 (2-0)
30. 1-0 Kalle Multanen
37. 2-0 Aleksi Pahkasalo
yleisöä: 1 361

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: