PalloTV - SJK yllätti HJK:n – KuPS jatkaa yksin sarjakärjessä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
03.10.2021

SJK yllätti HJK:n – KuPS jatkaa yksin sarjakärjessä

HJK-SJK 2-3 (1-0)
Yleisö: 1017

Töölön Bolt Areenalla nähtiin sunnuntai-iltana dramaattinen loppu, kun SJK kävi kairaamassa vierasvoiton HJK:sta yliajalla. HJK:n tappion myötä KuPS jatkaa yksi sarjakärjessä kolme pistettä Stadilaisia edellä. Voitto vahvisti SJK:n asemaa sarjanelosena ja taistelussa eurocup-paikoista. Sarjakolmonen FC Inter on enää kaksi pistettä SJK:ta edellä.

HJK sai lentävän lähdön otteluun. Ottelukello näytti kolmea minuuttia, kun Klubi sai vapaapotkun SJK:n rangaistusalueen rajalta. Pallon taakse asettui keskikenttäpelaaja Lucas Lingman, jonka suora laukaus pomppi onnekkaasti maaliin SJK-puolustuksen kautta. Maali merkattiin lopulta hyökkääjä David Brownelle.

Johtomaalin myötä Klubi sai jämäkän otteen matsista ja pääsi kontrolloimaan palloa. Näytti siltä kuin varhainen maali olisi päästänyt hiukan ilmoja SJK:n purjeista. Joukkueella oli vaikeuksia saada pallollista vaihettaan pyörimään.

Klubi sai SJK:n pelinrakentelun kuriin nostamalla prässitasonsa SJK:n kenttäpuoliskon kaarelle, johon seinäjokisten pelinrakentelu tyssäsi kerta toisensa jälkeen ensimmäisellä puoliajalla. Korkealla tehdyt pallonriistot avasivat Klubille muutamia nopeiden vastaiskujen paikkoja, joista olisi voinut toisenkin maalin tehdä. Puoliajan loppua kohti myös SJK toipui alkusäikähdyksestä ja sai pallollisen pelinsä paremmille urille. Vaaraksi asti seinäjokelaisten tekeminen ei silti vielä jalostunut. Puoliajalle mentiin Klubin johdossa.

SJK tuli toiselle puolikkaalle pirteästi ja kenttätapahtumat tasoittuivat. Molemmat joukkueet pitivät vuorotellen palloa ja peli aaltoili päästä päähän. Puoliajan edetessä SJK sai painettua pelin Klubi-päätyyn ja luotua muutaman läheltä-piti-tilanteen, mutta ilman tulosta. Seinäjokiset olivat kuitenkin huomattavasti vaarallisempia kuin ensimmäisellä puoliajalla ja se palkittiin lopulta. SJK sai kulmapotkun ottelun 73. minuutilla ja vaaralliseksi erikoistilannejoukkueeksi tiedetyt seinäjokiset pääsivät tasoittamaan ottelun toppari Cristian Valencian puskumaalilla.

Sitten kesken SJK-painostuksen juuri kentälle vaihdettu HJK-laituri Santeri Hostikka pääsi suoran nopean hyökkäyksen päätteeksi laukomaan pallon Jesse Östin maalin takanurkkaan.  

SJK tuli kuitenkin vielä tasoihin. Ottelun 86. minuutilla seinäjokiset saivat vapaapotkun noin 20 metristä, laukaus otti HJK-pelaajan käteen, josta pallo pilkulle. Hyökkääjä Denys Olijnyk ei erehtynyt vaan laukoi ottelun tasoihin.

Eikä siinä kaikki, SJK nousi vielä johtoon yliajalla, kun hyökkääjä Tuco pääsi roikuttamaan pallon HJK-vahti Hugo Kedon selän taakse. Dramaattinen loppu, joka tekee veikkausliigakauden päätöksestä entistä mielenkiintoisemman. Tulos takaa sen, että taistelu mestaruudesta ja eurocup-paikoista jatkuu kalkkiviivoille saakka.

HJK-SJK 2-3 (1-0)

1ʹ 1-0 Oma maali
73ʹ 1-1 Cristian Valencia
82ʹ 2-1 Santeri Hostikka
86ʹ 2-2 Denys Oliinyk
90+5ʹ 2-3 Tuco

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: