PalloTV - Kierrosennakko: Kausi päättyy KuPS:n juhliin

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.10.2021

Kierrosennakko: Kausi päättyy KuPS:n juhliin

Kansallisen Liigan kausi saatetaan päätökseen tulevana lauantaina. Ennen päätöskierrosta pelataan tänä iltana yksi alemman loppusarjan merkityksetön ottelu, jossa JyPK saa vastaansa Tampereen Ilveksen.

Kausi paketoidaan keltamustaan lahjapaperiin, joka saa kultaiset nauhat päälle. Kuopion Palloseura kruunataan uudeksi Suomen mestariksi. KuPS pääsee viettämään kultajuhlia kotiyleisönsä edessä kohtaamalla Tikkurilan Palloseuran. Tilastonikkarit voivat jännittää kaikkein eniten sitä, rikkoutuuko HJK:n hallussa oleva kauden yleisöennätys. Heinäkuun puolivälissä Töölön jalkapallostadionilla pelattua runkosarjan ottelua HJK - KuPS seurasi 515 katsojaa.

KuPS:n nousu naisten jalkapallon huipulle on ollut nopeaa. Seura otti naiset ja tytöt suojiinsa vasta kauden 2019 alussa, kun Pallokissojen toiminta siirrettiin KuPS:n alle. Pallokissojen kausi oli päättynyt putoamiseen ja KuPS oli vähällä joutua aloittamaan Ykkösestä. Seura pääsi lopulta kabinetin kautta takaisin liigaan PK-35 Vantaan jäätyä ilman lisenssiä. Ensimmäinen kausi päättyi viidenteen sijaan. Viime kausi tuotti pronssimitalit ja nyt juhlitaan jo kultaa.

Mestaruuden karkaaminen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle on harvinaista herkkua. Naisten mestaruuksista alettiin pelata vuonna 1971, jolloin HJK voitti VPS:n cup-muotoisena pelatun sarjan finaalissa. Sen jälkeen naisten mestaruus on mennyt Kehä III:n ulkopuolelle vain yhdeksän kertaa - tämä vuosi mukaan lukien. KuPS:n lisäksi muualta kuin pääkaupunkiseudulta tulleita mestareita ovat Kemin Into (1976, 1977), TPS (1978), pietarsaarelainen FC United (2002, 2004) ja Åland United (2009, 2013, 2020).

Mestaruuden lisäksi muutkin asiat ovat ratkenneet. Hopeamitalit matkaavat Palloliiton delegaation mukana Kuopioon ja ne jaetaan ottelun jälkeen TiPS:n pelaajille. Puolustava mestari Åland United ei selvinnyt joukkueensa mittavan skaalan uusiutumisesta ja jää pronssille. Mitalikolmikko on sama kuin viime kaudella. Järjestys vain muokkautuu uusiksi.

Helsinkiläisseuraa ei ole kolmen kärjessä toista kertaa peräkkäin. Myös kausilla 2009 ja 2013-2016 helsinkiläiset joutuivat seuraamaan sivusta muiden mitalijuhlia. Mitalijuhlien ulkopuolelle pääkaupunkiseutulaisia ei ole kertaakaan jätetty.

JyPK putoaa sarjasta viiden kauden jälkeen. Ykkösen voittanut oululaisseura ONS tekee paluun pääsarjaan. HPS ja Ykkösessä toiseksi sijoittunut NJS kohtaavat liigakarsinnassa, jonka osaottelut pelataan päätöskierroksen jälkeisinä viikonloppuina.

Kierroksen ottelut:
Ke 6.10. klo 19:00 JyPK - Ilves
La 9.10. klo 16:30 KuPS - TiPS
La 9.10. klo 16:30 PK-35 Vantaa - FC Honka
La 9.10. klo 16:30 Åland United - HJK
La 9.10. klo 16:30 HPS - JyPK
La 9.10. klo 16:30 Ilves - PK-35

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: