PalloTV - VPS kävi ryöstöretkellä Turussa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
08.10.2021

VPS kävi ryöstöretkellä Turussa

TPS - VPS 1-3 (0-2)

VPS voitti TPS:ää vastaan pelatun Ykkösen kärkikamppailun maalein 3-1 (2-0). Voittonsa ansiosta VPS nousi Ykkösen ylemmän loppusarjan kärkipaikalle ja pitää etua hallussaan, kun kahden viimeisen kierroksen pisteistä lähdetään taistelemaan. Toiseksi eli karsijan paikalle pudonnut TPS on kahden pisteen päässä. EIF:lle hävinnyt RoPS on jo neljän pisteen päässä TPS:stä ja on käytännössä menettänyt pelin.

Turun Kupittaalla lähes 3000-päisen ennätysyleisön edessä pelatun kärkiottelun korkeat panokset näkyivät kentällä. Sattumille ei jätetty mahdollisuuksia. Kumpikin joukkue pelasi toisiaan vastaan tarkasti virheitä varoen ja tilan pois vieden. Todellisia maalipaikkoja oli vähän ja muutenkin ottelussa oli niukanlaisesti tapahtumia - tyypillinen korkeiden panosten kärkikamppailu siis.

Hermostuneisuutena ottelun tärkeys ei näkynyt. Joukkueet esittivät pelissä mukana eläneelle yleisölle hyvää Ykkösen jalkapalloa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli VPS:n täydellistä näytöstä. Toisella puoliajalla TPS oli kuskin paikalla, mutta VPS:n onnistui pitää isännät pois pahoilta maalipaikoilta. TPS:n mahdollisuudet lepäsivät kymmenessä kulmapotkussa, joista yhdeksän tuli toisella puoliajalla. Ne jäivät kuitenkin melko pehmoisiksi.

TPS yllätettiin housut nilkoissa jo seitsemännellä minuutilla ensimmäisestä kunnon tekopaikasta. Turkulaispuolustus seurasi koko orkesterin voimin pallollista pelaajaa ja kerrostalokaksion kokoiselle tontille vapaaksi unohdetulla Steven Morrisseyllä oli helppo työ ampua vieraat johtoon. Morrissey oli myös itse rakentamassa hyökkäystä ennen kuin sai koko pelaajarykelmän läpi menneen nappisyötön Joonas Vahteralta.

Samba Sillah vei vaasalaiset ensimmäisen puoliajan puolivälissä jo 2-0 johtoon. Sitä ennen VPS:llä oli muutama maukas paikka tehdä lisämaalejakin, mutta lähinnä Kalle Multasen kohdalle osuneet yritykset eivät tuottaneet tulosta. Vastavuoroisesti turkulaisilla oli vain yksi paikka, jonka Albijo Muzaci täräytti sivuverkkoon.

TPS tuli tauolta voimalla kentälle, mutta sen takaa-ajo tuotti vain yhden osuman. Lopun ajan TPS:n hyökkäys muistutti sitä pään hakkaamista seinään, jota alkukaudella nähtiin useamman ottelun edestä. Kokenut kehäkettu Sebastian Strandvall teki lopun TPS:n pyristelyistä niittaamalla viimeisen maalin vapaapotkusta.

Suoran nousijan ja karsinnalla kauttaan jatkavan nimet selviävät kahdella jäljellä olevalla kierroksella. VPS:n ohjelma lienee jossain määrin helpompi. Se matkustaa viikon kuluttua Helsinkiin Gnistanin vieraaksi ja isännöi päätöskierroksella paikallisottelussa Pietarsaaren Jaroa.

TPS pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa jo ensi torstaina, jolloin EIF saapuu sen vieraaksi. Viimeisellä kierroksella TPS joutuu tekemään pisimmän mahdollisen vierasreissun Rovaniemelle. Ottelun merkitys RoPS:lle selviää, kun toiseksi viimeisen kierroksen kamppailut TPS-EIF ja Jaro-RoPS ovat ohitse.

TPS - VPS 1-3 (0-2)
7. 0-1 Steven Morrissey
24. 0-2 Samba Sillah
49. 1-2 Kalle Taimi
86. 1-3 Sebastian Strandvall
yleisöä: 2 959

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: