PalloTV - Suomi hävisi Ukrainalle - MM-kisahaaveille iso kolaus
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
09.10.2021

Suomi hävisi Ukrainalle – MM-kisahaaveille iso kolaus

Suomi - Ukraina 1-2 (1-2)

Suomen haaveet pääsystä MM-kisoihin saivat kovan kolauksen, kun Huuhkajat hävisi MM-karsinnassa Ukrainalle 1-2 (1-2). Olympiastadion oli pitkästä aikaa lähes loppuunmyyty. Voiton myötä Ukraina otti kiinnityksen jatkokarsintaan oikeuttavaan lohkon kakkossijaan. Ennen ottelua joukkueet jakoivat sen tasapistein. Lohkoa johtava Ranska on mennyt jo menojaan.

Suomi aloitti ottelun aktiivisesti. Korkea prässitaso sekoitti Ukrainan pelinrakentelua ja Huuhkajat onnistui saamaan muutaman hyvän pallonriiston korkealla vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla heti ottelun alkuun. Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä hyvältä. Mainio startti sai kuitenkin ikävän päätöksen jo neljännellä peliminuutilla, kun Ukrainan tähtipelaaja Andriy Yarmolenko pääsi laukomaan 20 metristä ja pallo löysi tiensä Suomen viimeisenä lukkona olleen Lucas Hradeckýn maalin alanurkkaan. Se oli varsinainen shokkialku kotiyleisölle.

Aikainen takaiskumaali ei onneksi hätkäyttänyt kotijoukkuetta. Huuhkajat jatkoi siitä, mihin jäivät ennen takaiskua. Joukkueen ilme oli edelleen aktiivinen ja energinen. Suomi pyrki pallon voitettuaan pysymään kiinni pelivälineessä ja pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Lopulta yritys palkittiin.

Ottelua oli pelattu 28 minuuttia, kun Suomi sai kulmapotkun. Joel Pohjanpalo pääsi ensimmäisenä päineen väliin, mutta Ukrainan maalivahti Andrij Pyatov torjui ja pallo jäi elämään maalivahdin alueelle. Teemu Pukki lopulta murjoi pallon lähietäisyydeltä sisään. Se ei ollut välttämättä mikään nätti maali, mutta se kelpasi Olympiastadionin kotiyleisölle, joka sai tasoituksesta entistä enemmän virtaa.

Maalin jälkeen näytti siltä kuin Suomi olisi saanut pelistä hyvän otteen. Ukrainan nopea suunnanmuutospelaaminen aiheutti silti toistuvasti päänvaivaa Suomen puolustuksessa. Ottelun 33. minuutilla Suomen boksipuolustaminen sitten petti pahasti, minkä seurauksena Ukraina siirtyi 2-1 johtoon. Ukrainan keskushyökkääjä Roman Yaremchuk sai vapaana kääntyä maalivahdin alueen rajallam keskellä maalintekosektoria ja laukoa pallon maaliin. Voittomaaliksi jäänyt johto-osuma oli todella kiusallinen takaisku kesken Suomen hyvän pallollisen vaiheen. Puoliajalle mentiin Ukrainan johdossa.

Ukraina tuli toiselle puolikkaalle korkealla prässillä ja se sekoitti alkuun Suomen pallollisen pelaamisen totaalisesti. Huuhkajat ei päässyt pois omasta päädystä pelaamalla, kun Ukraina katkoi pelinrakentelun jo Suomen kenttäpuoliskolla. Ukraina halusi saada pallokontrollin itselleen ja peli pyöri Suomen puolustusalueella.

Puoliajan edetessä pelitilanteet tasoittuivat, mutta Suomen oli edelleen vaikea päästä maalintekopaikoille pelaamalla.
Loppua kohti Suomi onnistui painamaan peliä Ukrainan päätyyn, mutta todella vaaralliset tilanteet olivat edelleen vähissä. Kovasta loppurutistuksesta huolimatta Huuhkajien oli tyytyminen katkeraan tappioon.

Ukraina-ottelu kuvastaa hyvin sitä kehitysvaihetta, jota Huuhkajien hyökkäyspelin kehittäminen elää. Suomi onnistui kyllä pitämään palloa ja pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä, mikä on hyvä etenkin kotikentällä, mutta pelkkä pallonhallinta ei valitettavasti elätä. Todelliset pelitilanteista syntyneet maalintekotilanteet olivat pallonhallintaprosentista huolimatta edelleen vähissä. Suomi laukoi ottelussa viisi kertaa maalia kohti 90 minuutin aikana ja eikä se selvästikään riitä.

Lopuksi on ihmeteltävä myös meidän puolustuspelaamisestamme, joka ei ollut ihan toivotulla tasolla. Kaksi kiusallista, rohkenenko sanoa nöyryyttävää, takaiskumaalia puoleen tuntiin kotikentällä noin tärkeässä ottelussa vetää mietteliääksi - eivätkä pelkästään ne maalit vaan tavat, jolla ne tulivat. Ei Ukraina niin hyvä ollut.

Päästäkseen jatkokarsintaan Suomen on nyt revittävä pakkovoittoja seuraavista vastustajistaan. Huuhkajat kohtaa ensi tiistaina vieraissa Kazakstanin. Karsinta päättyy marraskuussa otteluihin Bosniaa ja Ranskaa vastaan.

Suomi - Ukraina 1-2 (1-2)
4. 0-1 Andriy Yarmolenko
29. 1-1 Teemu Pukki
34. 1-2 Roman Yaremchuk
yleisöä: 29 485

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: