PalloTV - Minihuuhkajat selvisi jatkoon
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
12.10.2021

Minihuuhkajat selvisi jatkoon

Suomi - Puola 3-1 (2-0)
Ukraina - Suomi 2-1 (1-1)
Malta - Suomi 0-1 (0-1)

Suomen U19-poikien maajoukkue eli Minihuuhkajat pelasi itsensä jatkoon EM-karsinnan ensimmäisestä vaiheesta. EM-karsintalohkon toinen sija ja paikka jatkokarsinnassa irtosi Puolassa pelatun turnauksen viimeisessä ottelussa 1-0 (1-0) voitolla Maltasta. Casper Terho viimeisteli ottelun ainoan maalin.

Suomi lähti päätöskierrokselle voittopaineet niskassaan. Puola oli lyönyt toisella kierroksella Maltan 4-0 (2-0) ja Suomi hävinnyt Ukrainalle 1-2 (1-1), mikä tarkoitti Suomen olleen heikoimmassa asemassa maalierojen suhteen. Ennen viimeisiä otteluita lohkoa johtaneen Ukrainan maaliero oli +3, toisena olleen Puolan +2 ja Suomen vain +1.

Päätöskierroksen toisessa ottelussa Ukraina ja Puola päätyivät lopulta tasapeliin. Se yhdessä Malta-voiton kanssa avasi Suomelle ovet jatkokarsintaan. Puola, jonka Suomi voitti karsinta-avauksessa maalein 3-1 (2-0), joutuu lohkokolmosten vertailuun. Ukraina voitti lohkon.

Suomen ja Ukrainan lisäksi jatkokarsintaan ovat jo selvinneet Portugali, Georgia, Islanti, Italia, Itävalta, Norja, Tanska, Tshekki ja Unkari. Jatkokarsinnan päivämäärät eivät ole vielä tiedossa.

EM-lopputurnaus pelataan ensi kesänä Slovakiassa. Se on ensimmäinen lopputurnaus kahden vuoden tauon jälkeen, sillä Pohjois-Irlannille ja Romanialle myönnetyt kisat peruttiin koronavirusepidemian vuoksi. Isäntien lisäksi Slovakiassa nähdään vain seitsemän muuta maata.

Ke 6.10. Grodzisk Wielkopolski, Stadion Dyskobolii
Suomi - Puola 3-1 (2-0)
21. 1-0 Casper Terho
45.+1 2-0 Luka Hyryläinen
67. 2-1 Aleksander Buksa
87. 3-1 Henri Salomaa

La 9.10. Komorniki, Plewiska, Stadion GOSiR w Plewiskach
Ukraina - Suomi 2-1 (1-1)
21. 0-1 Jesse Nikki
36. 1-1 Yehor Yarmolyuk
75. 2-1 Ivan Losenko

Ti 12.10. Swarzedz
Malta - Suomi 0-1 (0-1)
12. 0-1 Casper Terho

Artikkeliin liittyviä aiheita: