PalloTV - Pikkuhuuhkajat kotivoittoon Itävallasta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
12.10.2021

Pikkuhuuhkajat kotivoittoon Itävallasta

Kuva: Kari Väre

Suomi - Itävalta 3-1 (1-0)

Suomen U21-maajoukkue pelasi Tampereella miehekkäästi ja otti vakuuttavan voiton lohkon kärjessä olleesta Itävallasta. Taktisesti onnistunut peli höystettynä Naatan Skytän sekä Oliver Antmanin viimeistelytaidolla oli voiton takeena.

Pikkuhuuhkajat olivat pakkovoiton edessä, jotta pääsy EM-kisoihin olisi vielä ollut realistisesti saavutettavissa. Päävalmentaja Juha Malinen oli onnistunut luomaan joukkueelleen taktiikan, jolla fyysisesti vahvempi Itävalta saatiin tehtyä aseettomaksi.

Suomi pystyi tukkimaan keskialueen sen verran hyvin, etteivät itävaltalaiset pystyneet hyökkäyksiään rakentamaan totutulla tavalla. Aggressiivisesti prässänneet Pikkuhuuhkajat pääsivät ajoittain jopa vastustajan ihon alle, mikä entisestään vaikeutti vieraiden peliä.

Varsinkin avausjakso oli Suomelta erittäin vahvaa pelaamista ja taukojohto olisi hyvinkin saattanut olla suurempi. Ilveksestä Ranskaan siirtynyt Naatan Skyttä oli elementissään ja nautti selvästi pelaamisesta entisellä kotistadionillaan. Kaksi kaunista maalia laukonut Skyttä saikin yleisöltä äänekkäimmät kannustushuudot. Hän joutui myös itävaltalaisten kovien otteiden uhriksi, mutta säästyi onneksi isommilta kolhuilta.

Toiselle jaksolle Itävalta sai hiukan paremmin otetta peliin, mutta Suomen puolustus pystyi kuitenkin maltilla puolustamaan ja iskemään itse nopeita vastahyökkäyksiä. Kertaalleen pääsivät vierailijat kuitenkin maaliaan juhlimaan, kun Leo Greiml onnistui ohittamaan loistavasti maalillaan torjuneen Viljami Sinisalon.

Kavennusmaalin jälkeen Suomi kuitenkin pystyi ottamaan pelin jälleen hallintaansa ja Oliver Antmanin pääsi vielä varmistamaan voiton laukomalla pallon maaliin muutama minuutti ennen päätösvihellystä.

Tilanne A-lohkossa kiristyi nyt entisestään, varsinkin kun Kroatia ja Norja voittivat omat ottelunsa. Kroatia johtaa lohkoa puhtaalla pelillään Norjan ja Itävallan ollessa kolmen pisteen päässä. Suomi puolestaan on nyt kahden pisteen päästä tuosta kaksikosta.

Malinen kiitteli ottelun jälkeen joukkueensa taisteluilmettä sekä onnistunutta taktiikkaa. Vaikka vastustaja olikin fyysisesti vahva, eivät Pikkuhuuhkajat ottaneet yhtään taka-askelta, vaan antoivat tasapäisen vastustuksen sillä sektorilla.

Malinen korosti sitä, että joukkue oli nyt vasta toista kertaa kokonaisuudessaan kasassa, mikä oli viime aikoina hiukan näkynyt joukkueen otteissa. Hänen mukaan joukkue pelasi jo Kroatia-pelissä hyvin, mutta silloin ei vielä viimeistely toiminut. Malisen sanojen mukaan nyt on kyseessä Suomen lahjakkain U21-joukkue, jonka pelaajista tullaan varmasti kuulemaan paljon myöhemminkin.

Suomi - Itävalta 3-1 (1-0)
19. 1-0 Naatan Skyttä
58. 2-0 Naatan Skyttä
68. 2-1 Leo Greiml
86. 3-1 Oliver Antman

Toimittaja: Mika Laakso

Valokuva arkistokuva Oulussa 7.9. pelatusta ottelusta Suomi - Kroatia.

Artikkeliin liittyviä aiheita: