PalloTV - TPS ja EIF tasapeliin - Ykkösen nousunäytelmä uusiksi
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
14.10.2021

TPS ja EIF tasapeliin – Ykkösen nousunäytelmä uusiksi

TPS - EIF 1-1 (0-0)

TPS joutui tyytymään kauden viimeisessä kotiyleisön edessä pelatussa sarjaottelussa 1-1 (0-0) tasapeliin EIF:iä vastaan. Tulos laittoi Ykkösen nousunäytelmän käsikirjoituksen uusiksi. Ylempää loppusarjaa johtava VPS voi jo varmistaa suoran nousun Gnistanin vieraana lauantaina pelattavassa ottelussa.

TPS:n ja EIF:n tasapeli sai panokset kasvamaan myös Rovaniemellä. Jos RoPS voittaa Jaron lauantaina, se tulee kolmen tappiollisen ottelun jälkeen takaisin nousukuvioihin kuin korkki, joka ei suostu uppoamaan. RoPS:n voitolla ja VPS:n tappiolla kaikki ratkeaisi vasta viimeisellä kierroksella otteluissa VPS - FF Jaro ja RoPS - TPS. RoPS:lla on mahdollisuus jopa suoraan nousuun, jos VPS:n lento tyssää loppumetreillä kuin seinään.

Kupittaan sateisessa illassa pelattu tasapeli oli tulosta enemmän TPS:n huonoudesta kuin EIF:n hyvyydestä. Turkulaisjoukkue puolusti omaa maaliaan hyvin ja se oli huomattavasti parempi kaksinkamppailuissa kuin tappiollisessa VPS-ottelussa. TPS:n hyökkäyspeli oli sen sijaan täysin hampaatonta. Sitä samaa mielikuvituksetonta ja virkamiesmäistä junnaamista, mitä se monessa alkukauden ottelussa oli. Näytti kuin TPS olisi pelannut käsijarru päällä suurimman osan ottelusta.

EIF pelasi parikymmentä minuuttia ottelun alusta erittäin pirteästi, mutta sen jälkeen TPS otti ohjat käsiinsä. Vaaramomenttia se ei vastustajan maalille saanut juurikaan luotua. TPS:llä oli vaikeuksia päästä vieraiden keskikentän viiden miehen linnoituksesta ohi. Pitkillä avauksilla sitä monesti yritettiin, mutta syötöt alkoivat löytää oikean kohteen vasta toisella puoliajalla.

Ensimmäinen kunnon maalitilanne tuli vasta 24. minuutilla, kun Albijon Muzaci testasi mainion ottelun pelanneen EIF:n maalivahdin Mehdi El Moutacimin torjuntataitoja. El Moutacimin kyvyt joutuivat todelliselle koetukselle vasta jakson lopussa, kun hän torjui yhdellä kädellä kulmaksi Joakim Latosen rankkarialueen rajalta ampuman vapaapotkun. Siinä olivat TPS:n mainitsemisen arvoiset maalipaikat ensijaksolla.

EIF ei päässyt edes siihenkään. TPS:n puolustuspeli sai EIF:n näyttämään huonolta kentän viimeisellä kolmanneksella. TPS pakotti EIF:n yrittämään kaukolaukauksilla, joista yksikään ei aiheuttanut suurta päänvaivaa turkulaisvahti Jere Koposelle.

TPS pääsi yllättämään EIF:n puolustuksen yhden ainoan kerran, kun Rasmus Holma puski takatolpalta kulmapotkun vieraiden verkkoon. Turkulaisilla oli kymmenisen minuuttia myöhemmin tilaisuus ns. tappaa ottelu samanlaisesta paikasta, mutta Kalle Taimi ei puskenut maalista vaan koko pallosta ohi. Päähän osuessaan maali olisi ollut 100-prosenttisen varma. TPS:n aneemisuus kiteytyi myös Serge Atakayiin, joka tuhri läpiajon Koposen mainion pitkän avauksen jälkeen.

TPS laskeskeli jo minuutteja ottelun päättymiseen, kun sen niskaan kaadettiin kylmää vettä. Juhani Pikkarainen kamppasi rangaistusalueella palloa tavoitelleen André Österholmin ja rangaistuspotku oli selviö. Österholm sijoitti sen kylmän viileästi sisään. Tasoituksen jälkeen TPS yritti, mutta se ei saanut edelleenkään kunnon vaaraa luotua vastustajan maalille.

TPS - EIF 1-1 (0-0)
64. 1-0 Rasmus Holma
80. 1-1 André Österholm (rp)
yleisöä: 1 669

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: