PalloTV - Klubi 04 käytti oljenkortensa - MP törmäsi Henrikssoniin
TULEVAT PELIT:

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
17.10.2021

Klubi 04 käytti oljenkortensa – MP törmäsi Henrikssoniin

Klubi 04 - MP 2-0 (0-0)

Klubi 04 voitti kotikentällään Mikkelin Palloilijat 2-0 (0-0). Se tarkoittaa sitä, että Ykkösen kahden putoajan nimet selviävät vasta viikon kuluttua pelattavalla päätöskierroksella. KPV ja PK-35 ovat kuivilla. JIPPO:n putoaminen on varmaa. Sen sijaan tappiostaan huolimatta yhä putoamisviivan yläpuolelle jäänyt MP (28 pst) sekä sen alapuolella olevat MuSa (27 pst) ja Klubi 04 (26 pst) joutuvat vielä taistelemaan yhdestä paikasta auringossa.

Viimeisen kierroksen herkkupala on keskinäinen ottelu MuSa:n ja Klubi 04:n välillä Porissa. MP saa vieraakseen JIPPO:n, jolla ei siis ole enää mitään konkreettista saavutettavaa. MP:n kannalta ratkaisevan ottelun pelaaminen oman kannattajakunnan edessä on sille suuri etu, sillä mikkeliläiset ovat olleet erittäin vahvoja kotikentällään. Töölössä kärsitty tappio tiesi MP:n vierassaldon jäämistä yhteen voittoon (13.6. Gnistan 2-0) ja neljään tasapeliin.

Mahdollisia merkkiyhdistelmiä on yhdeksän. MP säilyy, jos se voittaa JIPPO:n tai molemmat ottelut päättyvät tasan. MP säilyy myös, vaikka se häviää mutta toinen ottelu päättyy pistejakoon. Silloin sekä MP:llä että MuSa:lla on 28 pistettä, mutta porilaisten maaliero -22 on niin kaukana mikkeliläisten tämän hetkistä -7:ää vastaan ettei MuSa:lla ole mitään jakoja. MuSa säilyy vain, jos se voittaa ja MP joko pelaa tasan tai häviää.

Klubi 04 säilyy, jos se voittaa ja MP joko häviää tai pelaa tasan. Viimeisessä vaihtoehdossa säilyminen jää maalierojen varaan. Ne olivat ennen peliä MP:llä viisi ja Klubi 04:llä kahdeksan maalia pakkasella. Tässä mielessä Samuel Anini Juniorin kolmannella lisäminuutilla tekemä 2-0 maali osui kipeään paikkaan. Yhden maalin voitolla etu olisi jäänyt vielä MP:lle ja tehdytkin maalit olisivat olleet mikkeliläisten puolella tiettyyn pisteeseen saakka.

Klubin voiton takuumiehenä oli nuori maalivahti Elmo Henriksson. Hän venyi muutaman kerran näyttävään paraatipelastukseen ja pääsi hyödyntämään myös ulottuvuuttaan, joka tulee hänen lähes kaksimetrisestä kropastaan. Siihen, kun lisätään vielä kädet jatkovarsiksi, voi Henrikssonia hyvällä syyllä sanoa ulottuvaksi veskariksi.

Vaikka MP:llä oli enemmän ja vaarallisemmat paikat kuin Klubi 04:llä, aivan tolkutonta ilotulitusta se ei vastustajan maalille järjestänyt. Henriksson ansaitsi kuitenkin palkkansa ja oli mies paikallaan silloin, kun häntä kaikkein eniten tarvittiin. Sen saivat mm. Aatu Manninen ja Ebuka Samson vuorollaan todeta.

Henrikssonin lisäksi Aninilla oli mainio päivä Klubin paidassa. Lisäajan onnistumisen päälle hän oli pohjustamassa tärkeimmäksi osumaksi noussutta 1-0 maalia.

Pallonhallintajoukkueena tunnettu Klubi 04 pelasi tänään aikaisempaa aavistuksen suoraviivaisemmin, mutta isännät pääsivät silti MP:tä harvemmin kunnollisille paikoille. .

Vieraiden tarkan puolustuksen taktiikka petti yhden ainoan kerran, kun MP epäonnistui hyökkäysalueen prässissään ja Klubi 04 pääsi iskemään avointa laitaa pitkin. Tommi Jäntti syötti Aninille, joka keskitti ja Johannes Yli-Kokko suorastaan puolihuolimattoman näköisesti ohjasi pallon maaliin MP:n Juuso Tarvaisen vierestä. Osuma oli Tarvaiselle kova oppitunti siitä, että puolusta tonttiasi ja seuraa miestä äläkä palloa. Aninin tekemä maali oli enää kosmetiikkaa. Klubillekin tuli tilaa hyökätä, kun MP yritti tasoitusta.

MP:n ja Klubi 04:n kausi päättyy viikon kuluttua, kun Ykkösen viimeinen kierros on ohjelmassa lauantaina.

Klubi 04 - MP 2-0 (0-0)
61. 1-0 Johannes Yli-Kokko
90.+3 2-0 Samuel Anini Jr
yleisöä: 101

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: