PalloTV - Maccabi Tel Aviv HJK:n vieraaksi
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
20.10.2021

Maccabi Tel Aviv HJK:n vieraaksi

HJK:n pelit Konferenssiliigan lohkovaiheessa jatkuvat torstaina, kun israelilainen Maccabi Tel Aviv tulee kylään Töölöön. Klubi aloitti lohkovaiheen 0-2 tappiolla itävaltalaista LASK:ia vastaan. Viime kierroksella stadilaiset kävivät hakemassa arvokkaan 2-4 vierasvoiton armenialaisesta Alashkertista.

Viime kierroksen voiton ansiosta HJK toiveet pääsystä Konferenssiliigan pudotuspeleihin, sen tuomiin miljoonaluokan lisätuloihin, ovat edelleen elossa. Konferenssiliigan menestyksen taloudellista merkitystä ei voi ylikorostaa. Mitä paremmin pärjää, sitä paremmin tienaa. Alashkert-voitto tiesi esimerkiksi HJK:lle puolen miljoonan euron tiliä. Ei mitään pikkurahoja, ainakaan suomalaisessa mittakaavassa.

Torstaina Klubi saa vastaansa lohkon ennakkosuosikin, joten pistepotin kartuttaminen ei tule olemaan helppoa. Viime kaudella Maccabi pelasi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa ja eteni pudotuspelikierrokselle saakka, joten vastassa on tasokas ryhmä, josta löytyy europelikokemusta. Tämän kauden Konferenssiliigassa israelilaiset voittivat avauskierroksella Alashkertin 4–1 kotonaan. Toisella kierroksella joukkue päätyi 1-1 tasapeliin LASK:n vieraana Itävallassa.

HJK:n syysvire kotimaisessa Veikkausliigassa ei ole ollut kovin kaksinen. Viiden viime ottelun kuntopuntari on stadilaisittain yllättävää luettavaa. Tasapeli ja kolme perättäistä tappiota, jota seurasi voitto Ilveksestä viime viikonvaihteessa. Näistä peleistä peräti kolme päättyi ilman HJK:n tekemää maalia, mitä voi pitää yllättävänä joukkueelta, joka sitä ennen eteni sarjassa yli kahden pisteen- ja tehdyn maalin keskiarvolla. Selitys notkahdukseen löytyne europelien tuomasta otteluruuhkasta ja sen mukanaan tuomista loukkaantumisista. Nyt joukkueen terveystilanne on paremmalla tolalla.

Maccabi on lähtenyt Konferenssiliigan peleihin varovaisella taktiikalla, joka on koostunut tiivistä puolustuspelaamisesta ja tehokkaista vastahyökkäyksistä, jopa kotona, joten ei tarvitse olla kummoinen näkijä, jos ennustaa saman toteutuvan myös torstaina Töölössä.

Joko Klubi on päässyt sinuiksi Konferenssiliigan kanssa? LASK-matsi oli vielä hakemista, mutta Alashkert peli oli jo huomattava kehitysaskel oikeaan suuntaan, vaikka vastus ei ollutkaan ihan lohkon terävintä kärkeä. Klubi tulee saamaan pallokontrollin, mutta onnistuuko se jalostamaan sen vaaraksi ja maaleiksi jämäkästi puolustavaa Maccabia vastaan? HJK-kannattajia rauhoittane tieto, että joukkueen ykköshyökkääjä Roope Riski on jälleen ruodussa viime viikonvaihteessa kärsityn pelikiellon vuoksi.

Ottelu alkaa Bolt Areenalla poikkeuksellisesti jo kello 17.30

PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: