PalloTV - Maccabi Tel Aviv antoi HJK:lle selkäsaunan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
21.10.2021

Maccabi Tel Aviv antoi HJK:lle selkäsaunan

HJK-Maccabi Tel Aviv 0-5 (0-1)
Yleisö: 4800

Israelilainen Maccabi Tel Aviv kävi torstaina nöyryyttämässä HJK:ta Bolt Areenalla. Viisi päästettyä maalia kotikentällä ei mairittele stadilaisia, jotka olivat aivan kuutamolla. Voiton myötä Maccabi siirtyi lohkon johtoon. HJK jatkaa lohkon kolmantena, mutta nyt lohkosta jatkoon pääseminen on kiven alla.  

Ottelu alkoi tunnustelevissa ja tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pyrkivät pallon saatuaan pitämään siitä hyvää huolta ja pysymään kiinni pelivälineessä. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt mihinkään korkeaan ajokoiraprässiin. Molemmat olivat asettaneet prässilinjansa vastustajan kenttäpuoliskon kaarelle.

Puoliajan edetessä Maccabi sai ottelusta vahvemman otteen. Israelilaisten pallollinen tekeminen oli levollista, harkittua ja suunnitelmallista, kun HJK:n pallollista pelaamista leimasi hermostuneisuus, hätäily ja sattumanvaraisuus. Klubilla oli jälleen LASK-matsissakin nähty europelikipsi päällä. Stadilaisten pelaaminen näytti todella vaikealta.

Maccabin hallinnasta huolimatta ottelun ensimmäistä laukausta saatiin odottaa reiluun 20 minuuttiin, kun israelilaisten hyökkääjä Brandley Kuwas pääsi kokeilemaan maalivahti Hugo Kedon torjuntavirettä lähietäisyydeltä. HJK-kannattajien onneksi Keto veti pitemmän korren.

Ottelun 28 minuutilla Maccabin pitkä pallonhallintajakso tuotti tulosta. Hyökkääjä Gavriel Kanichowsky pääsi laukomaan pallon Klubin maalin alanurkkaan rangaistusalueen rajalta, viiden HJK-pelaajan keskeltä. Klubi puolusti tilanteen todella heikosti. Maalia oli kiusallista katsoa.     

Maalin jälkeen ottelu jatkui Maccabin hallinnassa, mutta HJK pääsi vähitellen paremmin peliin mukaan. Minkäänlaista vaaraa stadilaiset eivät onnistuneet vastustajan maalille luomaan, paitsi yhdestä vapaapotkusta, mutta pallonhallinta tasoittui puoliajan loppua kohti. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen johdossa.

Ottelun toinen puolikas alkoi HJK:n kannalta ikävästi. Puoliaika oli ehtinyt vanhentua vasta neljä minuuttia, kun toppari Miro Tenho kaatoi hyökkääjäkolossi Stipe Perican rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui Pireca itse, eikä hän erehtynyt. Kyseenalainen rangaistuspotku, mutta vihelletty, mikä vihelletty.

Kahden maalin johdossa Maccabin oli huomattavasti helpompaa kontrolloida tapahtumaa. Israelilaiset eivät kuitenkaan passivoituneet, vaan jatkoivat pelaamista. HJK ei edelleenkään onnistunut luomaan vaaraa vierasjoukkueen päätyyn. Maccabi sen sijaan oli edelleen vaarallinen ja lopulta se tuotti jälleen tulosta. Oikealta lähtenyt keskitys leijaili kaikkien yli ja päätyi Kanichowskylle, joka pääsi yllättäen nokikkain Hugo Kedon kanssa ja pisti pallon viileästi takanurkkaan. Jälleen erikoinen puolustusvirhe Klubilta. Ottelukello näytti 60 minuuttia.

Kolmannen maalin jälkeen Maccabi nosti jalan kaasulta. Se tarjosi HJK:lle muutaman tilanteen puolikkaan. Juna oli kuitenkin jo mennyt. Kovasta yrityksestä huolimatta HJK ei onnistunut rikkomaan kuparistaan. Maccabille se sijaan vielä maistui. Ottelun loppuminuuteilla HJK-puolustus kaatoi jälleen Maccabi-hyökkääjän ja pallo vietiin toistamiseen pilkulle, josta puolustaja Enric Saborit kävi pistämässä pallon pussiin. Yliajalla Eden Shamir kävi vielä puskemassa Maccabille viidennen osuman. Se oli suomalaisittain surkea päätös surkealle illalle.

Maccabi oli tänään vain yksinkertaisesti laadukkaampi joukkue. Israelilaiset pelasivat taktisesti fiksun matsin ja heidän pallollinen tekemisensä oli huomattavasti Klubia kypsempää. Stadilaiset eivät saaneet omaa normaalia pallollista peliään rullamaan missään vaiheessa ja joukkueen puolustuspelaaminen oli aikamoista sohjoa. HJK näytti epätavallisen heikolta ja epävarmalta. Huono esitys Klubilta.

HJK-Maccabi Tel Aviv 0-5 (0-1)

28ʹ 0-1 Gavriel Kanichowsky
49ʹ 0-2 Stipe Perica
60ʹ 0-3 Gavriel Kanichowsky
87ʹ 0-4 Enric Saborit
90+4ʹ 0-5 Eden Shamir

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: